Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poh­jois-Poh­jan­maan TE-toi­mis­to tarjoaa avus­tuk­sia kuntien ja kol­man­nen sek­to­rin työl­lis­tä­mis­hank­keil­le – avus­tuk­sia voi hakea 8. hel­mi­kuu­ta saakka

TE-toimisto hakee vuodelle 2021 toteutettavaksi hankkeita, joilla edistetään työttömien työnhakijoiden työllistymistä. Hakemukset avustuksille tulee toimittaa 8. helmikuuta mennessä. Kuvituskuva.
TE-toimisto hakee vuodelle 2021 toteutettavaksi hankkeita, joilla edistetään työttömien työnhakijoiden työllistymistä. Hakemukset avustuksille tulee toimittaa 8. helmikuuta mennessä. Kuvituskuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto tarjoaa vuodelle 2021 työllisyyttä edistäviin hankkeisiin haettavaa työllisyyspoliittista avustusta yhdistyksille, säätiöille, kuntayhtymille ja kunnille.

TE-toimisto hakee toteutettavaksi hankkeita, joilla edistetään työttömien työnhakijoiden työllistymistä, tuetaan ammatillisen osaamisen kehittämistä sekä parannetaan työnhakijoiden työmarkkinavalmiuksia.

− Työllisyyspoliittinen avustus hanketoiminnan pohjana antaa erinomaisen lähtökohdan vaikuttavaan työskentelyyn asiakkaiden työllistymisen polun tueksi, monin eri tavoin. Hakeminen ja hallinnointi on verrattain kevyttä, ja pyrimme aktiiviseen ja kehittävään vuorovaikutukseen TE-toimiston ja hanketoimijan välillä, TE-toimiston palvelupäällikkö Jussi Leponiemi kertoo tiedotteessa.

Tuettavien hankkeiden kohderyhmänä ovat ensisijaisesti 25–49-vuotiaat työnhakijat, joilla on taustallaan yli puolen vuoden työttömyys sekä osaamisen kehittämisen ja/tai työllistymisen tuen tarve, vähintään vuoden työttömänä olleet työnhakijat, joilla ei ole ammattikoulutusta, sekä muut heikossa työmarkkinatilanteessa olevat työntekijät, jotka ovat olleet vähintään vuoden työttöminä.

Työllisyyspoliittista avustusta eivät voi hakea kunnat, jotka osallistuvat työllisyyden kuntakokeiluun. Avustusta myönnetään ensisijaisesti hankkeille, joiden toiminta-alueina ovat kuntakokeiluun kuulumattomat kunnat.

Jos avustusta myönnetään kuntakokeilualueella toteutettavalle yhdistyksen hallinnoimalle hankkeelle, TE-toimisto ja kunta voivat ohjata työnhakijoita hankkeeseen.

Hankehakemuksien tulee olla liitteineen toimitettuna sähköisesti Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston kirjaamoon 8. helmikuuta kello 16 mennessä.