Oulun kaupunginjohtaja: Ky­syim­me seit­se­mäl­tä merk­ki­hen­ki­löl­tä, ai­ko­vat­ko he hakea Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Karkauspäivä: Ou­lu­lai­sen Annukka Määtän, 28, kakussa on vasta 7 kynt­ti­lää

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maan mu­seoyh­dis­tys: Olemme seu­ran­neet epä­us­koi­si­na kes­kus­te­lua, jota Ainolan myyn­ti­pää­tös on syn­nyt­tä­nyt

Pohjois-Pohjanmaan museoyhdistys on hämmästynyt Oulun kaupungin päätöksestä asettaa myyntiin omistamansa historiallisesti merkittävä Ainolan museorakennus.

Kun vuonna 1896 perustetun yhdistyksen tarkoituksena on vaalia Pohjois-Pohjanmaan kulttuuriperintöä, muun muassa tukemalla Pohjois-Pohjanmaan museon kehittämistä, yhdistys kokee velvollisuudekseen esittää näkemyksensä myyntihankkeesta ja Pohjois-Pohjanmaan museon tulevaisuudesta.

Olemme seuranneet epäuskoisina keskustelua, jota museon myyntipäätös on synnyttänyt. Keskustelussa on ollut esillä Åströmien lahjoituskirja, jolla kaupunki sai lahjana Ainolan huvilan ja suuret maa-alueet Hupisaarilta.

Muistutamme, että huomattavan osan nykyisen Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmista muodostavat Pohjois-Pohjanmaan museoyhdistyksen aikoinaan vapaaehtoistyönä keräämät kokoelmat. Ne siirtyivät korvauksetta kaupungin omistukseen vuoden 1969 alusta Oulun kaupunginvaltuuston ja museoyhdistyksen välisen sopimus- ja luovutuskirjan mukaisesti.

Siirtymisen ehtoina oli muun muassa, että Oulun kaupunki muodostaa luovutetusta omaisuudesta Pohjois-Pohjanmaan Museo -nimisen laitoksen sekä huolehti kustannuksellaan laitoksen ylläpidosta ja toiminnasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.