Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poh­jois-Poh­jan­maan ko­ro­na­suo­si­tuk­sia jat­ke­taan 25. huh­ti­kuu­ta saakka – ter­veys­vi­ran­omai­set huo­lis­saan vi­rus­muun­nos­ten le­viä­mi­ses­tä ja pää­siäi­sen li­sään­ty­väs­tä mat­kai­lus­ta

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä päätti jatkaa koronasuosituksia maakunnassa 25. huhtikuuta saakka. Kuvituskuva.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä päätti jatkaa koronasuosituksia maakunnassa 25. huhtikuuta saakka. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksia jatketaan kuukaudella 25. huhtikuuta saakka. Maakunnan alueellinen koordinaatioryhmä päätti suositusten jatkamisesta tiistaina 23. maaliskuuta pidetyssä kokouksessaan.

Koronavirusepidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen kiihtymisvaiheessa, vaikkakin maakunnan tartuntamäärät ovat pysyneet maltillisina. Koordinaatioryhmä pitää suositusten jatkamista tärkeänä virusmuunnosten leviämiseen ja pääsiäisen matkustelun aiheuttamiin riskeihin varautumiseksi.

Oulussa viisi uutta tartuntaa

Oulun kaupunki kertoo, että tiistaina kaupungissa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat ovat peräisin perheen sisältä, kaupunginsairaalan jatkoketjusta sekä kaveripiiristä.

Edellisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 153 koronatartuntaa. Sekä tartuntamäärät että viruksen ilmaantuvuus ovat laskeneet maakunnassa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin mukaan tartuntojen jäljitys toimii yhä hyvin ja suurin osa tartuntojen lähteistä saadaan selvitettyä.

Sairaanhoitopiirin alueella todetut laajemmat tartuntaketjut, kuten Oulun kaupunginsairaalan epidemia, eivät ole olleet virusmuunnosten aiheuttamia. Riski koronavirusvarianttien leviämiseen Pohjois-Pohjanmaalla on kuitenkin kohonnut.

Pääsiäinen lisää tilanteen huononemisen riskiä

Koronavirustilanne on huonontunut etenkin Etelä-Suomessa. Pääsiäisen lisääntyvä matkustelu Suomen sisällä voi aiheuttaa riskin tilanteen huononemiselle Pohjois-Pohjanmaalla.

– Tartuntamäärät eivät meillä lähteneet hiihtolomaviikkojen jälkeen nousuun, mistä kiitos kuuluu kaikille lomaansa vastuullisesti viettäneille. Myös pääsiäisen vietossa tulisi muistaa korona-ajan hygienia- ja turvallisuusohjeet, OYSin hallintoylilääkäri Terhi Nevala kertoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.