Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Poh­jois-Poh­jan­maal­la on todettu 452 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa kolmen päivän aikana – Oulussa tar­tun­to­ja on 262

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo, että koko maassa on on todettu 2 616 uutta koronatartuntaa kolmen päivän aikana.

-
Kuva: Vesa Joensuu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo, että koko maassa on on todettu 2 616 uutta koronatartuntaa kolmen päivän aikana. THL ei raportoi päivittäisiä lukuja viikonloppuisin.

Sairaalahoidossa on 322 koronapotilasta Suomessa, määrä on noussut 45:llä perjantaista. Tehohoidossa koronapotilaita on 43, määrä on noussut kahdella viikonlopun aikana.

Suomessa on sattunut yhdeksän uutta koronaan liittyvää kuolemaa perjantain jälkeen.

Pohjois-Pohjanmaalla on raportoitu viikonlopun ja maanantain aikana 452 uutta koronatartuntaa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on Suomen korkein koronan ilmaantuvuusluku 411. Koronan ilmaantuvuus koko maassa on nyt 228 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana.

Oulussa tartuntoja uusia tartuntoja on 262. Limingassa uusia tartuntoja on todettu 38, Kuusamossa 24 ja Siikalatvalla 21. Raahessa ja Kempeleessä on kummassakin 18 uutta tartuntaa. Muhoksella ja Iissä molemmissa tartuntoja on 12. Ylivieskassa tartuntoja on 10.

Tyrnävällä uusia tartuntoja on havaittu kuusi. Sievissä, Siikajoella ja Kalajoella on kaikissa viisi uutta tartuntaa ja Pyhännällä neljä. Haapavesi, Oulainen, Pyhäjoki ja Utajärvi todettiin kahden tartunnan paikkakunniksi. Yksi uusi tartunta löytyi Hailuodosta, Pudasjärveltä, Vaalasta ja Taivalkoskelta.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa 18 koronapotilasta. Määrä on sama kuin viime perjantaina.

Kello 14.22 lisätty tieto Pohjois-Pohjanmaan koronailmaantuvuusluvusta ja OYSin koronapotilaiden määrä.

Kello 13.46 lisätty juttuun Ylivieskan, Vaalan ja Utajärven tartuntamäärät.