Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Jääkiekko: Kärpät otti viimein en­sim­mäi­sen kolmen pisteen voit­ton­sa

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poh­jois-Poh­jan­maal­la käyt­töön 20 hen­ki­lön ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus ylei­sö­ti­lai­suuk­siin – vielä tiu­kem­pia ra­joi­tuk­sia luvassa jo per­jan­tai­na

Kokoontumisrajoituksesta voi poiketa vaatimalla osallistujilta koronapassia.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilakiin vedoten sisätiloissa järjestettävät yli 20 henkilön yleiset tilaisuudet. Rajoituksesta voi poiketa koronapassilla.

Rajoitus on voimassa 3. joulukuuta ja 31. joulukuuta välisenä aikana kaikissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa.

Rajoitus koskee sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Rajoituksen ulkopuolelle jäävät siis yksityistilaisuudet sekä ulkona järjestettävät tapahtumat. Toiminnanharjoittajan tulee evätä pääsy yleisötilaisuuteen, mikäli asiakkaalla tai osallistujalla ei ole esittää EU:n koronatodistusta eli koronapassia.

–  Kokonaisuutena arvioiden aluehallintovirasto katsoo, että rajoituksen tiukentaminen sisätiloissa on nyt välttämätön toimi epidemian hillitsemiseksi. Teemme huomenna 3. joulukuuta vielä toisen, tartuntatautilain 58 d pykälän mukaisen tilojen käyttöä koskevan rajoituspäätöksen, josta tiedotamme huomenna, ylijohtaja Terttu Savolainen toteaa.

Lue lisää: Oulussa käy­tet­tä­väk­si har­ki­tut ra­joi­tuk­set eivät koske ruo­ka­kaup­po­ja, mutta lähes kaikkea muuta – lue, mistä ra­joi­tuk­sis­sa on kyse

Juttua muokattu klo 18.46. Avi ei kiellä kaikkia tilaisuuksia, kuten jutun ensimmäisessä kappaleessa alun perin luki. Kielto koskee yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.