Ihmiset: Kem­pe­le­läi­sen bus­si­kus­kin Veijo Saa­ri­kos­ken po­si­tii­vi­suus toi kutsun Linnan juhliin

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Pohde yli­lää­kä­rin ase­mas­sa?

Kalevassa oli neljä erinomaisen hyvää mielipidekirjoitusta 10.11. Pohteen virkamiesten asettumisesta ylilääkärin asemaan diagnosoimaan kenelle annetaan hoitoa ja kenelle ei. Kiitokset kirjoittajille; Päivi Puhakka, Timo Kallioja, Valto Salonperä, Erika Taube-Säkkinen, Emma Heikura, Mari Kärkkäinen ja Kari Viholainen.

Miten te lääketieteellisesti ammattitaidottomat Pohteen virkamiehet voitte päättää kenelle annetaan hoitoa? Te näköjään teette diagnoosin näkemättä potilasta. Te päätätte kylmästi, että aivovammapotilaat, mielenterveyspotilaat ja sairaat vanhukset eivät tarvitse hoitoa. Pois silmistä, pois mielestä (tilastoista) – heitä ei enää ole.

"Kuunnelkaa lääkäreitä, sairaanhoitajia ja potilaita, heistähän tässä on kysymys."

Tämä ammattitaidoton Pohteen säästämisvimma johtaa ihmisten hoidon katastrofiin. Sama typeryys koskee Raahen ja Oulaskankaan hyvin toimivien sairaaloiden toimintojen supistamista. Laitatte potilaat, sairaanhoitajat ja lääkärit kilometritehtaalle. Kuljetatte heitä kuin karjaa ettekä huomioi, että he ovat eläviä, tuntevia ihmisiä. Eikö se keskustan toive ollut lähipalvelut kaikkialle.

Kuunnelkaa lääkäreitä, sairaanhoitajia ja potilaita, heistähän tässä on kysymys. Terveiset myös sinne Orpon porukalle, älkää säästäkö väärässä paikkaa, sahaatte vain omaa oksaanne.


Petteri RemesOulu