Pekingin olympialaiset: Katso ki­saoh­jel­ma tästä

SSAB: Raa­hes­sa saatiin kai­vat­tu päätös: te­räs­teh­das jatkaa

Pir­kan­maan tulk­ki­kes­kus tulee osaksi Monetra Oulua

Pirkanmaan tulkkikeskus sekä Kuopion kaupungin ja keskussairaalan graafisten palveluiden tuotanto siirtyvät osaksi Monetra Oulua.

Pirkanmaan tulkkikeskuksesta siirtyy 15 henkilöä Monetra Oulun palvelukseen liikkeenluovutuksen yhteydessä ensi vuoden alusta alkaen, kerrotaan Monetra Oulun tiedotteessa.

Monetra on kuntien omisteinen konserni, jonka ovat perustaneet Oulun, Tampereen, Kuopion ja Jyväskylän kaupungit sekä neljä sairaanhoitopiiriä. Sen on tarkoitus tuottaa asiakkailleen talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut sekä muita kuntien tarvitsemia tukipalveluita.

Liikkeenluovutus yhdistää Oulun, Jyväskylän sekä Tampereen tulkkaus- ja käännöspalvelujen tuotannon, ja samalla kielivalikoima laajenee. Pirkanmaan tulkkikeskuksen tarjoamia kielipalveluja ovat käyttäneet ensisijaisesti Tampereen kaupungin sekä Tampereen lähikuntien viranomaiset.

Lisäksi Kuopion yliopistollisen sairaalan monistamo sekä Kuopion kaupungin Tulostuskeskus ovat siirtyneet osaksi Monetra Oulu Oy:n painatuspalveluita. Neljä henkilöä on siirtynyt Monetra Oulu Oy:n työntekijöiksi, sijaintipaikkanaan Kuopio.