Kolumni: Kukaan ei saisi joutua kiu­sa­tuk­si, mutta yhä liian moni joutuu

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Pin­ta­pe­las­ta­jat saivat turvaan jäihin va­jon­neen pai­men­koi­ran Ni­va­las­sa – pa­lo­mes­ta­ri: Toimi näin, jos koira putoaa jää­ve­teen

Valkoinen paimenkoira joutui heikoille jäille ja vajosi Kalajokeen Nivalassa perjantaina aamupäivällä.

Valkoinen paimenkoira joutui heikoille jäille ja vajosi Kalajokeen Nivalassa perjantaina aamupäivällä. Koiran omistaja soitti hätäkeskukseen, josta hälytettiin paikalle pelastuslaitoksen yksikkö Nivalasta.

Valkoinen paimenkoira ehti olla jäissä reilun puolen tunnin ajan. Paikalle saapuneet
pintapelastajat kiirehtivät pitämään koiraa pinnalla ja nostivat sen pelastuslautalle.

Pelastuslautta vedettiin köydellä takaisin rantaan ja koira pääsi taas tukevalle maalle. Rannalla koira kuivattiin ja käärittiin viltteihin.

Omistajan mukaan koira oli voimaton kylmässä vedessä taistelusta, mutta on nyt toipumaan päin.

Päivystävä palomestari Tapani Lehtelä Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kommentoi tiedotteessa, että koiran omistaja teki oikean ratkaisun, kun ei lähtenyt itse yrittämään koiran pelastamista.

– Se olisi ollut kohtalokasta. Kylmässä virtaavassa vedessä jäiden seassa uiminen on pintapelastajillekin haastavaa, vaikka apuna on asianmukaiset varusteet.

Lehtelän mukaan vastaavissa tilanteissa koiraa voi kannustaa pysymään liikkeellä siihen saakka, kunnes apu on paikalla. Samalla on hyvä huolehtia myös auttajien opastamisesta perille.

Jokien jäät ovat tähän aikaan vuodesta todella heikot, Lehtelä muistuttaa.