Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pik­ku-Syöt­teen syys­lo­ma­vii­kon ko­ro­na-al­tis­tu­mis­ten määrä tar­ken­tui, ka­ran­tee­nis­sa 317 ihmistä – suurin osa al­tis­tu­neis­ta Ou­lun­kaa­ren ul­ko­puo­lel­ta

Kaikkiaan 317 ihmistä on asetettu karanteeniin Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteellä syyslomaviikolla tapahtuneen korona-altistumisen takia.

Kaleva kertoi keskiviikkona, että Pikku-Syötteellä 19.-23. lokakuuta aikaa viettäneillä henkilöillä on todettu koronatartuntoja. Torstaina koronatapausten määräksi tarkentui kuusi kappaletta. Tartunnat todettiin sen jälkeen, kun henkilöt olivat viettäneet aikaa Pikku-Syötteellä.

Lue myös: Pik­ku-Syöt­teel­lä kuuden ko­ro­na­tar­tun­nan ja mas­sii­vi­sen jouk­ko­al­tis­tu­mi­sen raskas viikko – "On tär­kein­tä mi­ni­moi­da, ettei tästä keh­key­dy enää lisää tar­tun­ta­ket­ju­ja"

Keskiviikkona altistuneiden määräksi arvioitiin 355 henkilöä. Perjantaina Oulunkaaren kuntayhtymä kertoi verkkosivuillaan, että altistumisketjun tuloksena karanteeniin on nyt asetettu kaikkiaan 317 ihmistä.

Suurin osa altistuneista on Oulunkaaren kuntayhtymän ulkopuolisilta paikkakunnilta. Kuntayhtymässä ovat mukana Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi ja Vaala.

Iitä lukuunottamatta alueen kunnissa on todettu alle viisi koronavirustartuntaa. Perjantaina kerrottiin myös Iissä todetusta koronavirustartunnasta, johon liittyvän joukkoaltistumisen vuoksi karanteeniin on asetettu 46 ihmistä.