Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pih­la­ja­lin­nan muu­tos­neu­vot­te­lut päät­tyi­vät: yh­teen­sä 67 työ­teh­tä­vää vä­he­nee, Oulussa sul­je­taan yksi toi­mi­pis­te

Pihlajalinnalla on lääkärikeskus muun muassa Oulun Isollakadulla. Sen toiminta jatkuu normaalisti, mutta Hallituskadun toimipiste suljetaan. Arkistokuva.
Pihlajalinnalla on lääkärikeskus muun muassa Oulun Isollakadulla. Sen toiminta jatkuu normaalisti, mutta Hallituskadun toimipiste suljetaan. Arkistokuva.
Kuva: Linnea Ohtamaa

Terveyspalveluja tarjoava Pihlajalinna vähentää 67 työtehtävää muutosneuvottelujen seurauksena. Lisäksi 27 työntekijän  hallinnollisen työn osuutta muokataan. Lukuihin sisältyvät neuvotteluiden aikana päättyneet työsuhteet, yhtiö kertoo.

Pihlajalinnan muutosneuvottelut koskivat 650 henkilöä yhteensä noin 7 000 yhtiön työntekijästä.

Neuvotteluiden tuloksena Pihlajalinnan toimintatapaa ja organisaatiota muokataan. Esimerkiksi pieniä työterveyshuollon yksiköitä sulautetaan isompiin yksiköihin.

Oulussa Hallituskadulla toimiva yksikkö lakkautetaan ja sen toiminnot sekä 20 työntekijää siirtyvät muille Oulun toimipisteille. Hallituskadun toimipiste on keskittynyt työterveyteen. Muut Pihlajalinnan toimipisteet Oulussa jatkavat toimintaansa normaalisti.

Pihlajalinnan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Tuula Lehto ei yksilöi Oulun toimipisteisiin kohdistuvien henkilöstövähennysten määrää.

Lehto painottaa, että yksiköiden lakkauttamisissa kyse on toimintojen sijoittumisen tarkastelusta, kun yrityskauppojen myötä yhtiölle on tullut uusia toimipisteitä. Esimerkiksi Ouluun tuli viime vuonna uusi Hiirosen yksikkö, kun Pihlajalinna osti Pohjola Sairaalan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.