Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pih­la­ja­lin­na aloit­taa muu­tos­neu­vot­te­lut, ir­ti­sa­no­mi­set ja toi­mi­paik­ko­jen lo­pe­tuk­set mah­dol­li­sia – vai­ku­tus Ou­lun-toi­min­toi­hin vielä auki

Muutosneuvottelut eivät koske yksinomaan kliinistä asiakastyötä tekeviä kuin tietyin vähäisin poikkeuksin, yhtiö kertoo.

Terveysalan suuriin yhtiöihin lukeutuva Pihlajalinna aloittaa muutosneuvottelut, joissa  tarkastellaan yksittäisten toimipaikkojen osittaisia supistamisia, yhdistämisiä tai lakkauttamisia.

Yhtiön mukaan neuvottelut voivat johtaa työntekijöiden irtisanomisiin.

Muutosneuvottelut koskevat Pihlajalinnan lääkärikeskusverkostoa, aluehallintoa ja konsernin yleishallintoa. Yhteensä niiden piirissä on noin 650 ihmistä.

Neuvottelut eivät sen sijaan koske yksinomaan kliinistä asiakastyötä tekeviä kuin "tietyin vähäisin poikkeuksin".

Pihlajalinnassa työskentelee kaikkiaan noin 7 000 ihmistä.

Tiedotteen mukaan neuvotteluiden tuloksena voi vähentyä 40–60 työtehtävää ja lisäksi arviolta 30–40 henkilön hallinnollisen työn osuus voi lakata tai vähentyä.

Pihlajalinnalla on merkittävät toiminnot myös Oulussa.

Muutosneuvottelujen vaikutuksesta niihin ei kuitenkaan vielä ole tarkempaa arviota, kertoi viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Tuula Lehto Kalevalle.