Rikosepäilyt: Haa­pa­jär­ven kär­ki­po­lii­tik­koa epäil­tiin myös tör­keäs­tä vir­ka­ri­kok­ses­ta

Asuntomurrot: Oulussa mur­tau­dut­tiin aamulla oma­ko­ti­ta­loon Kor­ven­ky­läs­sä

Luitko jo tämän: Kem­pe­lees­sä ke­hi­tet­ty deit­ti­so­vel­lus menee suoraan asiaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Pi­de­tään yhdessä Suomi elin­kel­poi­se­na

Pitkän linjan yrittäjä Matti Johannes Luopajärvi kirjoitti (Kaleva 30.1./Lukijalta) näkemyksiään ammattiliittojen olemassaolon tärkeydestä ja väitteitä työsopimuslaeista.

Suurella osaa palkansaajista ja yrittäjistä on harhakäsitys työsopimuslaista ja työehtosopimuksista, mitä ne sisältävät ja mitä minnekin kirjataan. Työsopimuslakihan on melko vaatimaton ja nojaa siihen, että joka alalla on työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen yhteisesti sopima työehtosopimus, ja kun sopimus on voimassa, se sitoo molemmin puolin työntekijöitä ja työnantajia. Silloin on sovittuna työrauha.

Tämä alakohtaisesti muutaman vuoden välein sovittava tes on ollut hyvä ja toimiva ratkaisu, on voitu sopia eri aloille parhaiten soveltuvia yhteisiä pelisääntöjä. Nyt korkeinta eliittiä edustava hallitus on lähtenyt tätä toimivaa sopimusmallia romuttamaan, ja astunut heille vieraalle maaperälle.

Suomen työsopimuslaissa ei ole määriteltynä esimerkiksi minimipalkkaa, palkan määräytymistä, vuorotyölisiä, arkipyhäkorvauksia, lomarahoja, ikälisiä tai pekkastunteja, vaan nämä sovitaan alakohtaisissa tes-neuvotteluissa. On niin työnantajan kuin työntekijöidenkin etu, että meillä on työmarkkinajärjestöjen yhdessä laatima tes, eikä meidän tarvitse näitä asioita työpaikalla alkaa itse paikallisesti vääntämään työrauhan ja -motivaation kustannuksella.

Minkälainen kaaos, sekasotku ja jatkuva lakkoilu saadaan hallituksen kaavailemilla työelämän heikennyksillä aikaan, ja kenen etu se olisi, jos sallitaan sopiminen järjestäytymättömiin yrityksiin ja romutetaan tes-järjestelmä?

"Minkälainen kaaos, sekasotku ja jatkuva lakkoilu saadaan hallituksen kaavailemilla työelämän heikennyksillä aikaan?"

On hyvä, kun Suomessa on vielä työntekijöitään arvostavia ja heistä huolen pitäviä työnantajia,  ilman yrittäjiähän ei ole työpaikkoja. Valitettavasti nämä työantajat ovat vähenemään päin, ja pitää saada vähemmällä kululla enemmän ja enemmän. Pitää saada sijoittajalle ja osakkeenomistajalle aina vain isompia potteja jaettavaksi, oli sitten yleinen talous- tai markkinatilanne mikä tahansa.

Suomi halutaan ajaa siihen pisteeseen, että palkansaajalla on vain velvollisuuksia ja eliitillä oikeuksia.

Ammattiliitot ja -järjestöt tekevät arvokasta työtä työelämän ja hyvinvoinnin puolesta, ja puolustavat heikoimpien oikeuksia, kun sitä ei kukaan muu reilujen työehtojen eteen tee. Mistä kumpuaa tämä eliitin ja osan yrittäjien viha ja katkeruus ammattiliittoja kohtaan, kun ammattiliitot ovat heidän tärkein yhteistyökumppani ja sopijaosapuoli. Tes-neuvotteluissa sopimassa ovat työsopimuslakien ammattilaiset ja asiantuntijat, se on myös silloin molempien osapuolien turva ja etu. Pidetään yhdessä Suomi elinkelpoisena.

Jouni Tapio

pääluottamusmies

Teollisuusliiton valtuuston jäsen

Ylivieska