Oulun kaupunki: Oulu hakee kult­tuu­ri­joh­ta­jaa no­peal­la ai­ka­tau­lul­la

Pääkirjoitus: Net­ti­hui­jaus­ten tor­ju­mi­sek­si voi­tai­siin tehdä enemmän

Tilaajille

Pesu ja kuivaus vai laat­to­jen suo­ja­pin­noi­tus – Ke­rä­sim­me neuvot, joilla kyl­py­huo­neen pint­ty­neet kaa­ke­lit saa par­hai­ten puh­taak­si kalk­ki­tah­rois­ta ja liasta

Vedestä jää helposti kalkkitahroja suihkuseiniin ja kaakeleihin, vaikka niitä siivoaisi säännöllisesti. Viime vuosina ovat yleistyneet nanoteknologiaan perustuvat pinnoitteet myös kotitalouksissa. Kannattaako suojaus, vai riittääkö pesu yleispuhdistusaineilla? Entä menevätkö laatat pilalle, jos niitä hankaa liikaa?

Saunan lasioveen jää helposti kalkkitahroja, joita voi olla vaikea saada irti, näyttää oululainen yrittäjä Heikki Ylisirniö.
Saunan lasioveen jää helposti kalkkitahroja, joita voi olla vaikea saada irti, näyttää oululainen yrittäjä Heikki Ylisirniö.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Alun perin paperiteollisuuden tarpeisiin kehitetyt nanoteknologiaan perustuvat pinnoitteet voivat helpottaa myös kodin pintojen puhdistusta.

Pinnoitteiden toimintaperiaate on se, että ne muodostavat käsiteltävään pintaan suojaavan kalvon, joka estää lian tarttumista. Jotkut pinnoitteista ovat myös antibakteerisia.