Energiatalous: Oulun Energia tar­vit­see lisää ener­gia­puu­ta - kysyntä kasvaa lä­hi­seu­dun en­si­har­ven­nus­puul­le

Kolumni: To­rin­ran­nan alue suo­ras­taan huutaa vielä yhtä korkeaa ra­ken­nus­ta

Pe­las­tus­lai­tos: Ka­la­joen maas­to­pa­lon tilanne on vakaa, mutta le­viä­mis­vaa­ra on edel­leen ole­mas­sa

Jokilaaksojen pelastuslaitos tiedotti perjantai-iltana Kalajoen maastopalon tilanteesta.

Rajoituslinjat ovat pitäneet ja huomiota on pystytty kiinnittämään enemmän varsinaisen paloalueen sammuttamiseen. Sade on helpottanut sammutusta hieman, mutta ei ratkaisevasti.

Palo ei siis ole hallinnassa, vaan leviämisvaara on olemassa, mikäli sääolosuhteet muodostavat sille otolliset olosuhteet. Sammutusta vaikeuttaa tällä hetkellä kaatuilevat puut, tiedotteessa kerrotaan.

Pelastuslaitos valmistautuu tällä hetkellä siihen, että sammutus jatkuu viikonlopun yli ja koko ensi viikon katkeamattomana. Kaikille Suomen pelastuslaitoksille on lähetetty tänään virka-apupyyntö.

Tällä hetkellä henkilöstöä on paikalla noin 100 henkilöä työvuoroa kohden. Aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa tihennettyjä palovalvontalentoja alueella viikonlopun yli.

Palo ei välittömästi uhkaa asutusta, mutta tuulen alapuolella olevien asukkaiden ja kiinteistöjen omistajien on syytä seurata tilannetta ja varautua evakuoitumaan omatoimisesti tarvittaessa. alueen ihmisiä kehotetaan seuraamaan pelastuslaitoksen ja muiden viranomaisten tiedotteita.