Oulu: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pa­nos­tus lii­ken­tee­seen tuo työtä ja elin­voi­maa koko Suo­mel­le

Moni Euroopan unionin maa on ilmoittanut käyttävänsä EU:n elvytyspakettia liikenneinfraan. Suomea lähimpänä ovat investoinnit Rail Balticaan. Suomen elvytyspaketista infrahankkeet loistavat poissaolollaan, vaikka korjaus- ja investointivelan takaisinmaksua voitaisiin nopeuttaa elvytyspaketin avulla. Nyt jos koskaan olisi oikea aika investoida kilpailukykyä ja liikenteen vähähiilistämistä tukeviin hankkeisiin myös Suomessa.

Euroopan unionin jäsenmaat esittävät komissiolle maiden omiin olosuhteisiin sopivia elvytyssuunnitelmia, jonka pohjana on komission jäsenmaille antamat suositukset. Suomen osalta esille on nostettu strategiset liikenneinvestoinnit ja infran avulla työssäkäyntialueiden laajentaminen.

Lisäksi Suomen kohdalta on kiinnitetty huomiota siihen, että infran laatu on mennyt alaspäin erityisesti rautatie- ja tieinfran osalta verrattuna muihin maihin ja että Suomi on edistynyt vain vähän investoinneissa kestävään liikenteeseen. Investoinnit liikenteen infraan vahvistaisivat Suomen pitkän aikavälin kasvupotentiaalia.

"Vaikka liikenneinfraan investoiminen syö valtion kassaa, se mahdollistaa taloudellista kasvua."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.