Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Pa­lo­kun­ta heitti aamulla keikkaa Li­min­gas­sa: Ju­mit­tu­neen pultin ir­rot­te­lu sytytti maas­to­pa­lon, il­man­vaih­to­hor­mis­ta kai­vet­tiin hen­gis­sä naakka

Palomestari kehottaa nyt varovaisuuteen etenkin Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa, sillä maasto on hyvin kuivaa. Avotulenteko on kielletty.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen yksiköitä soitettiin hätiin Limingan suuntaan ainakin kahteen kertaan heti lauantaiaamusta.

Ensimmäisenä hätiin mentiin kello yhdeksän tienoilla Niittypirtintiellä asuintaloon, jonka asukkaat olivat kuulleet jostakin sitkeää rapistelua.

Syylliseksi paljastui ilmanvaihdon hormiin jumittunut naakka. Lintu saatiin ulos hormista hengissä.

Reilun tunnin päästä kello 10 aikaan Limingan Luhastontielle tuli hälytys maastopalosta.

Tuli oli karannut kuivaan kuloheinikkoon ja osin metsäpohjaan raivaussahan korjaustöistä.

Sahaa käytellyt isäntä oli suostutellut jumittunutta pulttia auki perinteisin keinoin eli lämmittämällä sitä, kertoi päivystävä palomestari Kimmo Virkkala.

Seurauksena ehti kärähtää melko pieni ala, noin 3–4 aaria maastoa ennen kuin palokunta tuli paikalle ja tukahdutti palon.

Palomestari kehottaa nyt varovaisuuteen etenkin Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa, sillä maasto on hyvin kuivaa ja ruohikkopalovaara suuri. Tämän vuoksi avotulenteko on kielletty.