Kirjallisuus: Lapsen kuo­le­maa kä­sit­te­le­vä ku­va­kir­ja voitti 10 000 euron Bot­nia-pal­kin­non

Kommentti: Ei ole väliä, ym­mär­rät­kö pää­mi­nis­te­rin bi­le­tys­tä tai so­me­tus­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Päi­vys­tys­apu otetaan käyt­töön Poh­jois-Poh­jan­maan sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä – jat­kos­sa koko maa­kun­nas­sa toimii sama neu­von­ta­nu­me­ro

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ottaa maanantaina 4. tammikuuta käyttöön uuden päivystysavun neuvontanumeron. Uuden neuvontapalvelun myötä Oulun seudun yhteispäivystyksen ja Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystyksen terveysneuvonnan numerot poistuvat käytöstä. Raahen sairaalan päivystyksen numero säilyy ennallaan.

Päivystysapu 116117 -palvelusta voi kysyä ympäri vuorokauden neuvoja äkillisiin, päivystyksellisiin sosiaalisiin ja terveydellisiin ongelmiin. Neuvoja voi kysyä joko puhelimitse tai tekstiviestillä.

Palvelu ohjaa oikeaan hoitopaikkana ja kertoo, kuinka nopeasti hoitoon tulee hakeutua. Lisäksi palvelusta saa neuvoja itsehoitoon, jos tilanne ei vaadi käyntiä terveydenhuollossa.

Päivystysapu palvelee jatkossa koko Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella. Puhelu paikannetaan soittajan sijainnin mukaisesti. Maakunnan raja-alueilta puhelut voivat paikantua toisen sairaanhoitopiirin puolella olevaan tukiasemaan, jolloin puhelu ei yhdisty oikein Päivystysapuun. Jos numero ei toimi tai yhdistyy toistuvasti väärään Päivystysapuun, saa Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapuun yhteyden soittamalla numeroon 050 564 3226 (mpm).

Palvelu toimii ympärivuorokautisesti, mutta asukkaiden toivotaan virka-aikaan ottavan ensisijaisesti yhteyttä omaan terveysasemaansa hoidon tarpeen arvioimiseksi.