Päivän lef­fa­poi­min­nat: Tai­tei­li­ja­pa­ri tus­kai­lee työssä ja pa­ri­suh­tees­sa – ir­to­nai­nen draama an­sait­si Jus­sin­sa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Laura Birnin ja Tommi Korpelan tähdittämässä draamakomediassa työt ja tuskat kiskovat pariskuntaa erilleen.
Laura Birnin ja Tommi Korpelan tähdittämässä draamakomediassa työt ja tuskat kiskovat pariskuntaa erilleen.
Kuva: Theofanis Kavvadas

Elokuvat

Tyhjiö

★★★★ Aleksi Salmenperän mustavalkoinen elokuva sai monta Jussia, mutta vähän katsojia. Toivottavasti hetkissä elävä draama löydetään tänään. Näyttelijä Pihla ja kirjailija Eero yrittävät pitää parisuhdetta yllä, vaikka työt ja tuskat kiskovat heitä erilleen. Laura Birn ja Tommi Korpela videoivat mukaan pätkiä muiden töidensä ohessa, ja tekijöiden lempilapselta elokuva tuntuukin. Myös Hannu-Pekka Björkman loistaa. Ensiesitys. (Suomi 2018)

TV1 klo 20.55

Sade kuuluu meille

★★★★ Kristoffer Kolumbus kuulemma löysi Amerikan. Se on aika ylimielisesti sanottu, sillä siellä oli ihmisiä häntä jo vastassa. Iciar Bollainin puhuttelevassa elokuvassa sikäläisen luonnon ja alkuperäisasukkaiden pitkälle riistolle ei loppua näy. Gael Garcia Bernal esittää ohjaajaa, joka tekee Boliviassa historiallista draamaa löytöretkien julmista seurauksista. Samaan aikaan maassa puuhataan vesivarojen yksityistämistä. (Espanja 2010)

Yle Teema & Fem klo 13.00

Clown

★★ Pikku Jackilla on synttärit, joten Kent (Andy Powers) laittaa ylleen pellepuvun. Punainen nenä, maalattu naama ja kaikki. Se on kiva juttu siihen sakka, kun Kent yrittää kiskoa klovninkamppeet pois. Mainion Cop Car -leffan ohjaaja Jon Watts teki kauhujännärin, jossa perusiskän paineet saavat kierroksia mustasta huumorista ja karusta muodonmuutoksesta. Ikävä kyllä loppua kohti pääsevät myös kliseet irti – ja Peter Stormare. (USA 2014)

Hero klo 23.00