Päivän lef­fa­poi­min­nat: Poika, joka ihastui Hol­ly­woo­din kon­ka­ri­täh­teen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Tosipohjaisessa rakkaustarinassa nuori brittinäyttelijä (Jamie Bell) ja 1950-luvun kovaksikeitetty filmitähti Gloria Graham (Annette Bening) tapaavat toisensa 1970-luvun lopun Englannissa.
Tosipohjaisessa rakkaustarinassa nuori brittinäyttelijä (Jamie Bell) ja 1950-luvun kovaksikeitetty filmitähti Gloria Graham (Annette Bening) tapaavat toisensa 1970-luvun lopun Englannissa.
Kuva: Eon Productions


Filmitähdet eivät kuole Liverpoolissa

-

★★★★ Kuolemattomuudesta en tiedä, mutta ainakin filmitähdet ovat Liverpoolissa vanhenneet. Niin kävi Hollywoodin mustavalkoisen kauden Gloria Grahamelle, joka 1970-luvun lopulla oli jo yli viisikymppinen. Hänet tapasi puolta nuorempi Peter Turner, jonka muistelmiin Paul McGuiganin elokuva pohjautuu. Kokenut Annette Bening ja Billy Elliot -elokuvan Jamie Bell esittävät kaksikkoa silmät ja sielut valppaina. Ensiesitys. (Britannia 2017)

Yle Teema & Fem klo 21.00

Mad Max – Fury Road

★★★★ Australialainen George Miller palasi vihdoin aavikkosoturi Mad Maxin seikkailujen pariin, eikä ryhtynyt kolmen vuosikymmenen jälkeen ainakaan pehmoilemaan. Raivokas toimintaseikkailu viuhuu ohi niin, että perunalastua hamuava katsoja menettää väkisinkin jonkin täräyksen. Tom Hardy peri Mel Gibsonin nimiroolin lopunaikojen sankarina, jolle sattuu, osuu ja tapahtuu. Samaan aikaan Charlize Theron rynnistää Furiosona. (Australia 2015)

Sub klo 21.00

X-Men: Days of Future Past

★★★ Ryhmä X:n tyypit ovat jyllänneet elokuvissa niin ahkerasti yhdessä ja erikseen, että näppäriä temppuja tarvitaan kipeästi. Semmoinen löytyi 1980-luvun sarjakuvasta, jonka aikamatkailut ja maailman pelastamiset saattoivat aikanaan innoittaa myös Terminatoria. 1970-luvulle lähtee koko mutanttiletkan kiehtovin hahmo, Hugh Jackmanin esittämä ahmamies Wolverine. Mukana on myös Jennifer Lawrence, James McAvoy ja muita tuttuja. (USA 2014)

MTV3 klo 22.35