Päih­ty­nyt kul­jet­ta­ja pakeni po­lii­sia ja suistui tieltä Oulussa

Poliisi hälytettiin lauantai-iltana hieman ennen kello 23:a Oulun Vaarankadulle, jossa ilmoituksen mukaan päihtyneen oloinen kuljettaja oli lähdössä liikkeelle henkilöautolla.

Partiot saivat havainnon autosta Joutsensillan valoristeyksessä Limingantiellä. Poliisi seurasi autoa Joutsentielle, josta auto kääntyi Paljetielle ja kiihdytti vauhtiaan. Kuljettaja jatkoi matkaansa Paljetien ja Poratien kautta Lintulammentielle etelän suuntaan ja Poikkimaantielle kohti itää.

Kuljettaja oli menettänyt autonsa hallinnan hieman ennen Kajaanintien ja Poikkimaantien liikenneympyrää ja suistunut tien vasemmalla puolella sijaitsevalle pellolle.

Lue myös: Ratin takaa na­rah­taa yhä useam­min huu­meis­sa ajava kul­jet­ta­ja – Oulussa huu­me­kus­kien määrä on kas­va­nut lähes kol­man­nek­sel­la edel­lis­vuo­teen ver­rat­tu­na

Oulun poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että kuljettaja pakeni paikalta, mutta hänet tavoitettiin pian läheisen asuintalon pihalta poliisikoiran ja partioiden havaintojen perusteella.

Kuljettajan epäillään kuljettaneen autoa sekä alkoholin että huumausaineen vaikutuksen alaisena. Hänellä ei ollut myöskään voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Ulkopaikkakuntalaista noin 30-vuotiasta miestä epäillään muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kuljettaja vietiin kiinniotettuna poliisin tiloihin.