Päih­ty­neet kuskit työl­lis­ti­vät po­lii­sia vii­kon­lop­pu­na Ro­va­nie­mel­lä – vir­ka­val­ta py­säyt­ti auton, jota oli kul­jet­ta­nut kaksi päih­ty­nyt­tä kuskia

Lapin poliisilaitosta työllisti viikonlopun aikana Rovaniemellä useampi päihtynyt kuski, yksi vahingonteosta epäilty ja yksi tappelu.

Poliisi tavoitti Rovaniemellä sunnuntain vastaisena yönä auton, jota oli kuljettanut kahden promillen lukemat puhaltanut henkilö sekä huumausainepikatestissä amfetamiinin käytöstä kärähtänyt henkilö. Kuvituskuva.
Poliisi tavoitti Rovaniemellä sunnuntain vastaisena yönä auton, jota oli kuljettanut kahden promillen lukemat puhaltanut henkilö sekä huumausainepikatestissä amfetamiinin käytöstä kärähtänyt henkilö. Kuvituskuva.
Kuva: Anssi Jokiranta

Perjantai-iltana poliisipartio pysäytti Jaatilassa henkilöauton, jonka kuljettajalle tehty huumausainepikatesti paljasti tämän käyttäneen opiaatteja. Tarkastuksen yhteydessä kävi myös ilmi, että kuljettaja oli määrätty matkustuskieltoon. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja matkustuskiellon rikkomisesta.

Lauantaina aamuyöllä Koskenkylässä sijaitsevan omakotitalon asukkaat heräsivät meluun, joka syntyi kun talon kuistin ikkunoita rikottiin ilmeisesti lapiolla. Asukkaat näkivät epäillyn tekijän juoksevan Rovaniemen keskustan suuntaan.

Poliisipartio löysi tuntomerkkeihin sopivan henkilön muutaman kilometrin päästä. Häntä epäillään vahingonteosta ja kotirauhan rikkomisesta.

Lauantaiaamuna poliisipartio hälytettiin ottamaan kiinni Lapinrinteeltä liikkeelle lähtenyttä henkilöautoa, jonka kuljettajan paikalle oli hypännyt päihtynyt henkilö. Partio tavoitti kuljettajaksi epäillyn Saarenkylästä. Tämä puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen.

Virkavalta hälytettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Katajanrannalle rauhoittelemaan tappelua. Kun poliisi oli selvittelemässä tapausta, kävi ilmi että yksi osallisista oli saapunut paikalle autolla hetkeä aiemmin.

Sunnuntaina puolenyön jälkeen poliisi sai tiedon mahdollisesta rattijuopumuksesta Sinetässä. Partio tavoitti auton, joka sopi annettuihin tuntomerkkeihin, ja asiaa selvittäessä kävi ilmi, että autoa oli ilmeisesti ajanut kaksi eri henkilöä.

Toinen epäillyistä kuljettajista puhalsi yli kahden promillen tuloksen alkometriin ja toiselle tehty huumausaineen pikatesti näytti positiivista tulosta amfetamiinille. 

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että amfetamiinin käytöstä epäillyn hallusta löydettiin turvallisuustarkastuksen yhteydessä patruunoita. Häntä epäillään rattijuopumuksen ja huumausaineen käyttörikoksen lisäksi myös ampuma-aserikoksesta.