Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Juhlapyhät: Miksi he­la­tors­tai­ta vie­te­tään?

Pää­mi­nis­te­ri Marin: ”Koska ate­ria­etuun liittyy avoimia ky­sy­myk­siä, maksan tähän liit­ty­vät kus­tan­nuk­set itse”

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että ateriaetuisuus on selvitettävä. Arkistokuva.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että ateriaetuisuus on selvitettävä. Arkistokuva.
Kuva: OLIVIER HOSLET / POOL

Pääministerin virka-asunnon palveluihin kuulunut aamiaisetu on nostattanut laineita viime päivinä. Iltalehti kertoi tiistaina ensimmäisenä, että pääministeri Sanna Marinille (sd.) on hankittu aamiaistarvikkeita valtioneuvoston kanslian piikkiin virka-asunnolle.

Sama etuisuus on tiettävästi ollut myös aiempien pääministereiden käytettävissä.

Sanna Marin twiittasi lauantai-iltana, että vaikka palvelut ovat olleet vakiintuneet, asiaan liittyy epäselvyyksiä, joiden vuoksi on hyvä, että asia selvitetään kunnolla.

– Koska ateriaetuun liittyy avoimia kysymyksiä, maksan tähän liittyvät kustannukset itse ja varmistan, että Kesärantaan ja pääministerin palveluihin liittyvien ohjeiden asianmukaisuus tarkistetaan ja tarvittaessa ohjeet päivitetään.

Helsingin poliisilaitos kertoi aiemmin tekevänsä esiselvityksen valtioneuvoston kanslian myöntämästä ateriakorvauksesta. Poliisi sai asiasta tutkintapyynnön, ja sen on tehtävä asiasta vähintään esiselvitys. Selvitys ei koske pääministeri Marinia.

Aiemmin Marin kertoi, että kun hän aloitti tehtävässään, hänelle kerrottiin, että ateriapalvelu sisältyy Kesärannassa asumiseen ja yöpymiseen.

– Ja että näin on toimittu myös aiempien pääministerien osalta.

– Olen luottanut asiassa virkamiehiltä saamaani tietoon ja ohjeistukseen. En ole itse tehnyt hankintoja, vaan kaikki hankinnat on tehty valtioneuvoston kanslian virkakunnan ja työntekijöiden toimesta, Marin kirjoitti Twitterissä perjantaina.