Jääkiekko: Kärpät vii­meis­te­li te­hok­kaas­ti korkean pro­sen­tin maa­lin­te­ko­pai­kois­ta – "Moni muukin joukkue tekee tuolla tavalla maa­le­ja"

Rokotevastaisuus: Maail­man­lo­pun enteet ja pedon merkki ruok­ki­vat us­kon­nois­ta nou­se­vaa ro­ko­te­vas­ta­rin­taa – ou­lu­lai­nen Sirpa Erho sai epäi­li­jöil­tä vas­tauk­sek­si You­tu­be-vi­deoi­ta

OYSin työ­maal­la pieni tu­li­pa­lo kes­ki­viik­koaa­mu­na, palava sty­rok­si ai­heut­ti run­sas­ta savua

Oysin uuden sairaalan työmaalla syttyi keskiviikkoaamuna pieni tulipalo. Palo sai alkunsa kun hitsaustyöstä lentänyt kipinä läpäisi suojaukset ja sytytti styroksieristeen palamaan.

Palanut styroksi tuprutti runsaasti sankkaa savua OYSin työmaalla.
Palanut styroksi tuprutti runsaasti sankkaa savua OYSin työmaalla.
Kuva: Hannu Mattila

Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sairaalan tai työmaan toiminnalle, eikä henkilövahinkoja sattunut. Tulevaisuuden sairaala -hankkeen ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kuvaa sattunutta läheltä piti -tilanteeksi.

Työmaan toimintaan tapahtuma ei vaikuta, sillä tulesta eikä jälkisammutukseen käytetystä vedestä ollut haittaa esimerkiksi rakenteille. Palon aikaan savun määrä oli kuitenkin niin suuri, että se herätti ohikulkijoidenkin huomion.

– Jokainen joka on joskus polttanut styroksia tietää, että pienestäkin palasta voi tulla valtava määrä mustaa savua, Tampio kuvailee.

Palo sattui uuden sairaalan yhteyteen rakennettavan ambulanssihallin työmaalla maan tasolla. Käytössä oli asianmukaiset suojaustoimet ja Tampion mukaan mukana oli erittäin huonoa tuuria.

– Kaksi vuotta olemme näitä elementtiasennuksia tehneet, eikä tällaista ole koskaan aikaisemmin sattunut. Tapahtunut tutkitaan tietenkin perin pohjin.