Kaleva selvitti: Täl­lai­nen on Oulun tee­kult­tuu­ri – ­mu­kaan mahtuu muu­ta­kin kuin pus­si­tee­tä

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­nen Jaakko Tai­val­oja tietää, miten tiu­kas­sa huu­me­nuo­ren leima on – siksi hän auttaa nyt muita

Kolumni: So­ti­laal­li­nen tur­val­li­suus ei voi olla tabu jour­na­lis­mis­sa

OYSin sai­raa­la­työ­maal­la aloi­te­taan tam­mi­kuus­sa F-ra­ken­nuk­sen ra­ken­nus­työt – val­mis­ta tulisi olla kesällä 2025

Havainnekuva uuden sairaalan F-rakennuksesta.
Havainnekuva uuden sairaalan F-rakennuksesta.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Oulun yliopistollisen sairaalan työmaalla aloitetaan heti alkuvuodesta uuden F-rakennuksen rakentaminen.

Rakennus on saanut juuri rakennusluvan ja työt aloitetaan tammikuussa 2022. Työmaalla tehdään tällä hetkellä valmistelevia töitä.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on allekirjoittanut uuden sairaalan F-rakennuksen toteutuksesta toteutusvaiheen allianssisopimuksen päätoteuttaja NCC Suomi Oy:n ja automaatiourakoitsija Siemens Osakeyhtiön kanssa. Samat allianssikumppanit ovat olleet mukana ensimmäisessä vaiheessa rakennetussa OYSin A-rakennuksessa.

F-rakennus kattaa noin 33 000 bruttoneliötä sairaalatilaa. Rakennukseen tulee muun muassa syöpätautien hoitoa, sairaala-apteekki, Nordlabin laboratorion, verikeskuksen, kuvantamisen ja tukipalveluiden tiloja sekä sytostaattien valmistusta ja operatiivista poliklinikkatoimintaa.

F-rakennuksen odotetaan valmistuvan kesään 2025 mennessä. Potilaskäytössä rakennuksen on tavoite olla loppuvuodesta 2025.

F-rakennus kuuluu OYSin uuden sairaalahankkeen toiseen vaiheeseen. Toisen vaiheen tavoitekustannus on 358,2 miljoonaa euroa, josta F-rakennuksen allianssi kattaa noin 171 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan koko uuden sairaalakokonaisuuden kustannukset ovat noin 1,6 miljardia euroa, josta uudisrakentamisen osuus on noin 900 miljoonaa.