Keikat: Lava ei kes­tä­nyt Dream Thea­te­ria Oulussa – keikka pe­rut­tiin viime het­kel­lä tur­val­li­suus­syis­tä

Mäkihyppyperheen tarina: Ou­lu­lai­set Heikki ja Annukka Hau­ta­mä­ki panivat kaiken peliin, jotta heidän lap­sen­sa saivat ta­voi­tel­la mä­ki­hyp­py­unel­miaan

Luitko jo tämän: Kai­vin­ko­ne­kus­ki Juho Pakasen työ­vi­deot roh­mua­vat mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja somessa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

OYSin sai­raa­la­hank­keen toinen vaihe hy­väk­syt­tiin val­tio­neu­vos­ton ra­ha-asian­va­lio­kun­nas­sa – Oulun vaa­li­pii­rin kan­san­edus­ta­jat iloit­se­vat

Uuteen yliopistosairaalaan rakennetaan tiloja muun muassa avohoidolle, syöpätautien hoidolle, apteekille, laboratoriolle, kuvantamiselle sekä vuodeosastoille. Havainnekuva.
Uuteen yliopistosairaalaan rakennetaan tiloja muun muassa avohoidolle, syöpätautien hoidolle, apteekille, laboratoriolle, kuvantamiselle sekä vuodeosastoille. Havainnekuva.
Kuva: PPSHP

OYSin sairaalahankkeen toinen vaihe on jo pitkään odottanut tarvitsemaansa sote-uudistukseen liittyvää rajoittamislain mukaista poikkeuslupaa, ja valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on tänään torstaina sen myöntänyt.

Oulun vaalipiirin kansanedustajat ovat tyytyväisiä Oulun yliopistollisen sairaalan rakentamisen toisen vaiheen etenemisluvasta, tiedottavat kansanedustajat.

– On tärkeää, että OYS2030-hanke voi nyt edetä poikkeusluvan myötä. Uudistamisohjelman myötä sairaalan toiminta ja tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin, kansanedustajat toteavat tiedotteessa.

Hankkeen toinen rakennusvaihe muodostuu kahdesta osahankkeesta, joiden toteutus ajoittuu vuosille 2021-2028. Rakentamisen edetessä puretaan sairaalan vanhoja rakennusosia, joista toiminta siirtyy suoraan uusiin tiloihin.

Sosiaali- ja terveysministeriö katsoo, että investointi on alueen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen saatavuuden turvaamiseksi välttämätön ja kiireellinen.

Hankkeessa on huomioitu alueen väestökehitys ja palvelutarve. Se mahdollistaa toimintaprosessien uudistamisen ja toiminnan kehittämisen. Investointi mahdollistaa asianmukaiset ja terveelliset tilat potilaille ja henkilöstölle, ministeriön lupapäätöksessä todetaan.

Rakentamisen on tarkoitus käynnistyä ripeästi

Toisessa vaiheessa uuteen yliopistosairaalaan rakennetaan tiloja muun muassa avohoidolle, syöpätautien hoidolle, apteekille, laboratoriolle, kuvantamiselle sekä vuodeosastoille. Lisäksi rakennetaan tiloja opetuksen ja koulutuksen sekä kliinisten tukipalvelujen tarpeisiin.

Uuden C-rakennuksen laajuus on noin 70 000 bruttoneliötä. Se nousee uuden sairaalan jo rakenteilla olevien A- ja B-rakennusten välittömään läheisyyteen, niin että rakennukset muodostavat valmistuessaan yhden toiminnallisen kokonaisuuden.

Uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampion mukaan toisen vaiheen rakentaminen käynnistyy valmisteluvaiheen töillä.

– Merkittävin (niistä) on vanhan pesularakennuksen purkaminen noin neljä kuukautta suunniteltua myöhemmin. Tämä viivästyttää toki uudisrakennustöiden aloittamista, mutta pyrimme yhä siihen, että toisen vaiheen ensimmäisen osan rakennustyöt saataisiin valmiiksi vuoden 2024 loppuun mennessä. Tarkempi toteutusaikataulu selviää lähiviikkoina, hän toteaa tiedotteessa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin mukaan OYSin uudistamisohjelman kokonaiskustannukset ovat noin 1,6 miljardia euroa, josta uudisrakentamisen osuus on noin 920 miljoonaa. Nyt poikkeusluvan saaneen C-rakennuksen budjetti on 347 miljoonaa euroa.

Juttu päivitetty klo 15:30: lisätty sairaanhoitopiirin tiedot.