Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ouluun tar­vi­taan yli­op­pi­las­ta­lo – so­siaa­lis­ten kon­tak­tien tärkeys ko­ros­tuu yksin asu­mi­sen ja etä­opis­ke­lun aikana

”Ylioppilastalo nousee Linnanmaalle”. Näin Kaleva otsikoi juttunsa lokakuussa 2007. Lehti kertoi, että ylioppilaskunnan edustajisto oli päättänyt jatkaa talohankkeen valmistelua. Hankeryhmän puheenjohtaja kertoi alustavasti, mitä tiloja ja toimintoja taloon tulisi. Ei ole ylioppilastaloa tullut. Teekkaritalo sentään seisoo Kuivasjärven rannan tuntumassa.

Ylioppilastalo on opiskelijaelämän keskipiste. Se tarjoaa eri tahoilta tulleille opiskelijoille mahdollisuuden tavata toisiaan ja tutustua muiden opinalojen opiskelijoihin. Sosiaalisten kontaktien tärkeys korostuu etenkin yksin asumisen ja etäopiskelun aikana. Ylioppilastalolla voidaan järjestää opiskelijoille ja ulkopuolisillekin monenlaisia palveluita.

Talo soveltuu harrastus- ja kulttuuritoimintaan sekä muun muassa kokousten, tapahtumien ja juhlien pitopaikaksi. Ylioppilastaloilla on harjoitettu monenlaista yhteiskunnallista vaikuttamista. Vilkas ja laadukas opiskelijaelämä on tärkeä vetovoimatekijä yliopistoille ja yliopistokaupungeille niiden kilpaillessa uusista opiskelijoista.

"Ylioppilaskunta tarvitsee hankkeeseen yhteistyökumppaneita ja tukijoita eri tahoilta."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.