Nä­kö­kul­ma: Ou­lu–­Hel­sin­ki-len­nos­ta voi joutua mak­sa­maan itsensä ki­peäk­si, vaikka samaan aikaan ul­ko­mail­le pääsee huo­mat­ta­vas­ti hal­vem­mal­la

Puo­lus­tus­mi­nis­te­riö haluaa ris­ki­ana­lyy­sin Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­hank­kees­ta – yhtiö tun­nus­taa Ve­nä­jä-kyt­kök­sen riskin pro­jek­til­le

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ouluun mat­ka­kes­kus vai jotain muuta – aina on sal­kul­li­nen uusia ideoi­ta, mutta milloin tar­tu­taan to­del­li­seen?

Kun katsellaan sisustusohjelmia, usein painotetaan, jotta eteinen on avain johonkin vielä suurempaan, parempaan. Panosta eteiseesi, se on käyntikorttisi. Toisin sanoen voidaan tarkastella näin, kun saavut kaupunkiin, linja-autoasema ja myös rautatieasema ovat käyntikorttimme. Lentokentästä puhumattakaan.

Niinpä niin sanottu rahvas kansa, kun ajelee junalla ja linja-autolla määränpäähänsä, päätyy hän linja-autoaseman tai rautatieaseman alkeellisiin oloihin. Hieman tuoksuviin vessoihin ja odotustiloihin, jos niihin sattuu pääsemään. Pienin jaloin tassuttaa ihmisparka taakseen vilkuillen pois, jotta ei kai kukaan seuraa ja satuta häntä. Hän näkee ja kokee sen, mikä ehkä jää näkemättä jollakin toisella.