Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Oulussa uhat­tiin am­pu­mi­sel­la nyt Pa­te­nie­men lu­kios­sa – kou­lu­päi­vä sujui nor­maa­lis­ti, pois­sa­olo­ja ei juu­ri­kaan

Rehtorin mukaan viranomaisten kanssa on päädytty arvioon, että koulu voidaan aloittaa tavalliseen tapaan. Uhkaus tehtiin wifi-verkon nimeä käyttäen. Poliisi oli paikalla turvaamassa lukion toimintaa.

Oulussa on jälleen tehty oppilaitokseen kohdistettu ampumisuhkaus. Uhkaus koskee Pateniemen lukiota.

Vain viikko sitten poliisi tutki ja turvasi Kiiminkipuiston koulua niin ikään ampumisella uhanneen viestin vuoksi.

Poliisin mukaan Pateniemen lukioon Ruiskukkatiellä kohdistuva uhkaus on tiedossa ja poliiseja on ollut turvaamassa päivän aloitusta.

Rehtori Auvo Huotari kertoi kello 7 aikaan aamulla, että uhkaus on ollut tiedossa eilisestä ja asiaa on illasta asti hoidettu viranomaisten johdolla. Kello 9 aikoihin Huotari kertoi että tilanne on rauhallinen ja opiskelu käynnissä.

Huotarin mukaan tilannearviossa oli päädytty siihen, että koulu voidaan aloittaa normaalisti.

Koulupäivä sujui normaalisti

Koulupäivän aikana ei tapahtunut mitään tavallisesta poikkeavaa, Huotari vahvistaa Kalevalle noin kello 15.30. Poliisi on ollut paikalla koko päivän, mutta ei järeästi varustettuna, kuten esimerkiksi Kiiminkipuiston koululla viime viikolla.

Huotari kertoo, että yksittäisiä poissaoloja oli, mutta niiden syytä on vaikea arvioida. Ne voivat olla myös esimerkiksi sairauspoissaoloja. Suurimmaksi osaksi opiskelijat saapuivat normaalisti kouluun.

Huotari toivoisi, että myös nuorilta kysyttäisiin, mitä he asiasta ajattelevat. Omien havaintojensa perusteella Pateniemen nuoret tuntuivat pitävän uhkauksia turhana pilantekona.

– Jos monta kertaa uhkaillaan, niin siihen voi tavallaan turtua. Koskaan emme tietenkään tiedä, milloin se oikeasti vaarallinen tilanne voi tulla vastaan.

Kalevan tietojen mukaan uhkaus on esitetty langattoman wifi-verkon nimeä muuttamalla. Käyttäjä voi kirjoittaa hallitsemansa verkon nimeksi minkä tahansa tekstin. Uhkauksessa on mainittu päivämäärä 1. joulukuuta.

Poliisin johtokeskuksesta vahvistettiin aamusta Kalevalle, että kyse on tämän tyyppisestä uhkausviestistä.

Juttua päivitetty kello 15.38. Lisätty tieto siitä, kuinka koulupäivä on sujunut sekä Huotarin kommentit nuorten tunnelmista.