Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Oulussa todettu kah­dek­san uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, kau­pun­gin­sai­raa­lan ko­ro­na­ryp­pään kes­kuk­se­na ollut saat­to­hoi­to-osas­to sul­jet­tiin tois­tai­sek­si

Oulun kaupunginsairaalan koronatilanteen vuoksi epidemian lähteenä oleva saattohoito-osasto on toistaiseksi suljettu. Arkistokuva.
Oulun kaupunginsairaalan koronatilanteen vuoksi epidemian lähteenä oleva saattohoito-osasto on toistaiseksi suljettu. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulussa on torstaina todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, kertoo Oulun kaupunki.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on ilmaantunut tänään yksi uusi tartunta sairaalan työntekijällä ja yksi tartunta jatkoketjuissa sairaalan ulkopuolella. Uusia tartuntaryppääseen liittyviä kuolemantapauksia ei ole tullut.

Yhteensä tartunnan saaneita potilaita on nyt 37 ja työntekijöitä 41. Kuolemantapauksia on tähän mennessä yhteensä 13.

Oulun kaupunki kertoo tiedotteessa, että epidemian keskuksena ollut saattohoidon osasto on tänään suljettu kokonaan ja koronapositiiviset potilaat on siirretty sairaalan varsinaiselle koronaosastolle H1.

– Osasto on seuraavat päivät perusteellisen desinfioinnin ja siivouksen kohteena, tiedotteessa sanotaan.

Torstain kahdeksan tartunnan lähteet ovat kaupunginsairaalan lisäksi perhe, harrastukset ja ulkomaan matkailu.

Karanteeniin on asetettu päivän aikana 22 henkilöä. Uusia joukkoaltistumisia ei ole tullut ilmi, mutta kahdessa paikassa on ollut mahdollisuus altistumiselle. Niitä ovat Pizzeria Da Mario maanantaina 1.3. kello 16.30–18 sekä Crossfit Routa Alppilassa torstaina 4.3. kello 18.35–20.

Oulu on tällä hetkellä epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Kaupunginsairaalan koronaryvästä lukuun ottamatta kaupungin epidemiatilanteen kerrotaan olevan vakaa.

Oulun kaupunginsairaalassa on 22 koronapotilasta ja Oulun yliopistollisessa sairaalassa yhdeksän.

Ensimmäisen koronarokotuksen on saanut 14 618 henkilöä, mikä on seitsemän prosenttia oululaisista.