Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Oulussa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le ra­vin­to­lois­sa viime vii­kon­lop­pu­na – uusia tar­tun­to­ja Suo­mes­sa 663

Oulussa on voinut viime viikonloppuna altistua koronavirukselle ravintoloissa.

Oulun kaupunki tiedottaa, että virukselle on voinut altistua Mango Discobarissa ja Pataässässä.

Pataässässä koronavirukselle on voinut altistua sekä perjantain ja lauantain välisenä yönä 24.–25.9. kello 00–04 että lauantai-iltana kello 22–23. Mango Discobarissa taas on voinut altistua lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 25.–26.9. kello 23–03.

Pohjois-Pohjanmaalla 35 uutta tartuntaa

Suomessa on todettu torstaina 663 uutta koronatapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Sairaalahoidossa on 126 koronapotilasta, joita 25 on teho-osastolla.

Pohjois-Pohjanmaalla todettiin torstaina 35 uutta koronatartuntaa. Oulussa tartuntoja oli 18, Siikajoella viisi ja Pudasjärvellä kolme. Kaksi tartuntaa todettiin Kalajoella, Kempeleessä, Muhoksella ja Raahessa. Nivalassa oli yksi tartunta.

Pohjois-Pohjanmaalla ensimmäisen rokotuksen on saanut 81,8 prosenttia ja toisen rokotuksen 66 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Pudasjärvellä parin viikon sisällä runsaasti koronatartuntoja

Oulunkaaren kuntayhtymä kertoo, että Pudasjärvellä on todettu viimeisen parin viikon aikana kolmisenkymmentä uutta koronatartuntaa. Tartuntamäärä on suunnilleen saman verran, kun kaikki kaupungin aiemmat koronatartunnat koko epidemian aikana yhteensä.

Uusia koronatapauksia on todettu eritoten koululaisten ja nuorten keskuudessa.

Alueella koronatartuntojen jäljitys on ruuhkautunut. Apua on kuitenkin saatu muilta Oulunkaaren kunnilta.

Ylilääkäri Tuula Saukkonen kannustaa Pudasjärven asukkaita ottamaan koronarokotteen. Saukkosen mukaan Pudasjärvellä on paljon rokottamattomia nuoria ja aikuisia.

Pudasjärven koronarokotusnumero 08 5875 6600 palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–9. Rokotteen voivat saada kaikki 12 vuotta täyttäneet. Kaupunkiin suunnitellaan myös walk-in-rokotuspäiviä.

Kello 12.01 juttuun on lisätty tietoja rokotetuista ja uusista tartunnoista.

Kello 13.24: Lisätty tietoja Pudasjärven koronatilanteesta.

Jutun kommentointimahdollisuus poistettu 30.9. kello 15.17.