Oulussa on todettu kuusi uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – va­pun­päi­vä­nä on voinut al­tis­tua ko­ro­nal­le useissa eri ra­vin­to­lois­sa

-
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulussa on todettu tiistaina kuusi tuoretta koronatartuntaa, kertoo Oulun kaupunki. Tartunnoista kaksi on tuntemattomasta lähteestä.

Kaupunginsairaalassa ei ole todettu uusia koronatartuntoja. Kaupungin mukaan myös muista lähteistä olevia tartuntoja on edelleen kohtalaisesti, vaikka viime viikkojen epidemiakuvaa on hallinnut kaupungissa Oulun kaupunginsairaalassa ja Oulun yliopistollisessa sairaalassa levinnyt sairaalaepidemia.

Kaupunki kertoo koronatiedotteessaan, että koronaviruksen brittimuunnos on mahdollisesti vallitseva virusmuoto Pohjois-Pohjanmaalla.

– Virus on herkemmin tarttuva, minkä vuoksi epidemiatilannetta on seurattava edelleen tarkasti, tiedotteessa todetaan.

Vappupäivänä altistumismahdollisuuksia ravintoloissa

Vappupäivänä Oulussa on voinut altistua koronavirukselle useissa eri ravintoloissa. Oluthuone Leskisessä altistumisen mahdollisuus on ollut lauantaina noin kello 14.30–15.30, ravintola Zivagossa noin kello 15.30–17, Cafe Kulumassa noin kello 17–19 ja Viinibaari Voxissa noin kello 19–20.

Uusia joukkoaltistumisia on kaupungin mukaan tullut tänään ilmi yksi. Karanteeniin on määrätty 39 ihmistä.

Oulun kaupunginsairaalassa on hoidettavana 15 koronapotilasta ja OYSissa yhdeksän.

Viime viikolla Oulussa tehtiin 2822 koronatestiä. Positiivisia näytteitä oli 0,7 prosenttia ja niiden määrä on laskussa.