Henkirikokset: Oulussa jo toinen hen­ki­ri­kos viikon sisään

Lumi: Oulussa on nyt lunta poik­keuk­sel­li­sen paljon

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Oulussa on todettu ko­ro­na­tar­tun­to­ja, joiden al­ku­pe­rä ei ole tie­dos­sa – kau­pun­ki muis­tut­taa lie­vä­oi­rei­sia­kin ha­keu­tu­maan ko­ro­na­tes­tiin

Oulussa koronatestejä otetaan myös Oritkarissa olevalla drive in -testiasemalla. Asemalla pääsee testiin vain ajanvarauksella.
Oulussa koronatestejä otetaan myös Oritkarissa olevalla drive in -testiasemalla. Asemalla pääsee testiin vain ajanvarauksella.
Kuva: Pekka Peura

Kaikkien Oulussa todettujen koronavirustartuntojen alkuperä ei ole enää tiedossa, Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut kertoo tiedotteessaan. Viimeisimmät kaupungissa todetut tartunnat eivät siis ole tulleet esimerkiksi matkailun kautta. Kaupungin mukaan koronavirustartuntojen alkuperän jäljittäminen onkin vaikeutunut Oulussa. 

Oulussa on THL:n tiistaina päivittämien tietojen mukaan todettu yhteensä 105 koronavirustartuntaa.

Kaupunki kehottaa ihmisiä käyttämään kasvomaskia niissä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Kaupunkilaisia pyydetään myös lataamaan puhelimeensa Koronavilkku-sovellus.

Oulun kaupungin tiedotteessa muistutetaankin, että viruksen leviämisen ehkäisemiseksi testiin tulee hakeutua myös lieväoireisena. Testiin voi varata ajan verkossa. Jos tarvitsee arviota hoidon tarpeesta tai hoioa, tulee täyttää Omaolo-palvelun kysely tai soittaa kaupungin koronaneuvontaan numeroon 08 558 41414.

Ilman ajanvarausta voi tulla koronavastaanotolle silloin, jos vointi on heikentynyt ja tarvitsee hoitoa. Lisäksi vastaanotolle voi tulla jonottamaan, mikäli päivän näytteenottoajat ovat menneet.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessaan myös siitä, ettei iäkkäiden tai muiden riskiryhmäläisten luona tule vierailla, mikäli kärsii vähäisistäkin koronaan viittaavista oireista. Koronaviruksen vuoksi myös Oulun kaupunginsairaalassa on rajoitettu vierailuja yhdestä kahteen vieraaseen kerrallaan.