-

Nau­tis­ke­lua, eläi­mel­lis­tä menoa ja kra­pu­lan hoitoa

Oulussa on yksi selkeästi cocktailien juomiseen suunnattu baari, mutta drinkkejä saa myös muista kuppiloista. Sekä Cocktail Companyn baarimestari Jani Virta että Zivagon ravintolapäällikkö Marko Tirkkonen ovat nähneet cocktailkulttuurin muutokset lähietäisyydeltä.

Oulussa on yksi selkeästi cocktailien juomiseen suunnattu baari, mutta drinkkejä saa myös muista kuppiloista. Sekä Cocktail Companyn baarimestari Jani Virta että Zivagon ravintolapäällikkö Marko Tirkkonen ovat nähneet cocktailkulttuurin muutokset lähietäisyydeltä.

Tilaajille
Tilaajille

Väri on vaaleahkonpunainen. Päälle on ripoteltuna vadelmia.

– Joku vadelmadrinkki tämä on, suoraan ravintolan listalta. Se kuulosti raikkaalta, joten ajattelin, että se sopii hyvin kesäpäivään, Katja Miettinen sanoo.

Toisessa lasissa väri on niin ikään punainen mutta hieman tummempi versio. Giniä, makeaa vermuttia ja Camparia. Kokonaisuuden kruunaa viipale appelsiinia.

Juoma on kaikille tuttu. Tai ainakin cocktailien ystäville.

Negroni.

– Klassikot eivät petä koskaan, suosin niitä, Juulia Sillanpää kertoo.

Nämä naiset ovat nautiskelemassa. On lauantai-ilta, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole tarkoitus vetää rehellisiä kännejä.

Juulia Sillanpää (vas.) ja Katja Miettinen tapaavat nauttia viihteelle lähtiessään ainakin yhden niin sanotusti paremman juoman.
Juulia Sillanpää (vas.) ja Katja Miettinen tapaavat nauttia viihteelle lähtiessään ainakin yhden niin sanotusti paremman juoman.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

– Tapanamme on käydä illan aikana juomassa ainakin yhdet hyvät juomat, Miettinen valaisee.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.