Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Miksi en käytä saksan kieltä Sak­sas­sa­kaan?

Pääkirjoitus: Sekavaa joh­ta­mis­ta, mo­raa­li­ton­ta jul­muut­ta – ve­nä­läi­sen so­ta­voi­man taso yli­ar­vioi­tiin

Tilaajille

Oulussa aloi­te­taan per­jan­tai­na kol­mi­päi­väi­set irk­ku­fes­ti­vaa­lit – ­ko­ro­nas­ta johtuen ta­pah­tu­ma jär­jes­te­tään aiempia vuosia pie­nem­pä­nä

Oulun irkkufestivaalit järjestettiin viime vuonna virtuaalisena, mutta tänä vuonna festivaaleilla pääsee taas kuulemaan live-musiikkia.

Oulu
Oulun irkkufestivaalien taiteellinen johtaja Brent Cassidy uskoo, että festivaalien 15. juhlavuotta päästään juhlimaan näyttävällä ohjelmalla ensi vuonna.
Oulun irkkufestivaalien taiteellinen johtaja Brent Cassidy uskoo, että festivaalien 15. juhlavuotta päästään juhlimaan näyttävällä ohjelmalla ensi vuonna.
Kuva: Pekka Peura

Oulussa raikaa viikonloppuna pitkästä aikaa irkkumusiikki, kun kaupungissa järjestetään pienimuotoiset Oulun irkkufestivaalit. Viime vuonna festivaalien oli tarkoitus juhlia 15. juhlavuottaan, mutta koronan vuoksi juhlintaa siirrettiin vuodelle 2021 ja tapahtuma järjestettiin virtuaalisena. Koronatilanteesta johtuen 15. juhlavuoden juhlintaa jouduttiin siirtämään edelleen vuodella, mutta tänä vuonna tapahtumassa päästään kuitenkin nauttimaan live-musiikista.

– Vaikka viimevuotinen virtuaalifestivaali oli todella onnistunut, ovat ihmiset kaivanneet paljon elävää musiikkia. Olemme iloisia, että voimme taas tarjota sitä irkkumusiikin ystäville, sanoo Oulun irkkufestivaalin taiteellinen johtaja Brent Cassidy.