Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulussa aloi­te­taan ensi vii­kol­la yli 75-vuo­tiai­den hau­rai­den ja mo­ni­sai­rai­den ko­ro­na­ro­ko­tuk­set – aikoja voi jo varata netissä

Oulu aloittaa ensi viikolla tarjoamaan neljättä koronarokoteannosta 75 vuotta täyttäneille hauraille ja monisairaille henkilöille. Asiasta kertoo Oulun kaupunki.

Kaupungin mukaan päätös perustuu THL:n uusimpaan suositukseen. Neljättä rokotetta tarjotaan ensi keskiviikosta 11. toukokuuta alkaen. Ajan voi varata jo nyt netistä, puhelimitse aikoja saa varata maanantaista 9. toukokuuta alkaen.

Hoivakodeissa asuvat henkilöt saavat rokotukset asuinpaikassaan ja kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon toimesta. Kaikki 65 vuotta täyttäneet koti-, omais- ja vammaishoidon asiakkaat saavat neljännen rokotteen. Kaupungin mukaan myös muille yli 65-vuotiaille oululaisille tarjotaan neljäs rokote, kun rokotuskapasiteettia saadaan järjestettyä.

Neljäs koronarokote voidaan antaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Neljännellä rokotteella pyritään tehostamaan suojaa vakavaa koronatautia vastaan ja vähentämään iäkkäiden koronakuolemia.

Oulussa neljäntenä annoksena laitetaan joko Biontech-Pfizerin rokotetta tai Modernan rokotetta.