Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun yli­opis­tol­le on valmis paikka Kos­ki­kes­kuk­ses­sa – kun­nioit­ta­kaam­me Alvar Aallon Oululle jät­tä­mää kult­tuu­ri­pe­rin­töä

Arkkitehti Kaarina Niskalan mainiossa Oulun asemakaavoituksen historiaa käsittelevässä Oulun Graadi -teoksessa löytyy arkkitehti Alvar Aallon alkuperäinen suunnitelma Oulun Koskikeskuksesta.

Tämän jo vuonna 1944 valmistuneen suunnitelman mukaan on toteutettu Merikosken voimalaitos, alakanava, Merikosken sillat, Koskikeskuksen saarten muotoilu, Toivoniemen kerrostalot ja kadut, Tuiran Koskitien varren kerrostalot, rivitalot ja omakotitalot, Koskikeskuksen vesipeilit ja suihkulähteet sekä suunnitelmasta hieman poiketen Raatin urheilukeskus.

Upeaan Koskikeskukseen Aalto suunnitteli myös Raatinsaaren itäosaan Lohipadonniemeen kolme julkista rakennusta ja Lammassaareen kaksi julkista rakennusta. Näistä yhtään julkista rakennusta ei ole vielä toteutettu, joten komea kokonaissuunnitelma jäi kesken, torsoksi.

Nyt kun Oulun yliopisto ihan tosissaan houkuttelevuutensa parantamiseksi suunnittelee muuttoa keskustaan, markettien takapiha ei ainakaan sijainniltaan ole mitenkään edustava eikä opiskelijoita ja huippututkijoita houkutteleva yliopiston paikaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.