Kolumni: Kukaan ei saisi joutua kiu­sa­tuk­si, mutta yhä liian moni joutuu

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Oulun ylio­pis­to: Hen­ki­lös­tön hy­vin­voin­tia ja työ­ky­kyä kar­toit­ta­vas­ta ky­se­lys­tä po­si­tii­vi­set tu­lok­set

Arkistokuva Oulun yliopistolta.
Arkistokuva Oulun yliopistolta.
Kuva: Jukka Leinonen

Oulun yliopiston henkilöstön arvio omasta hyvinvoinnista on kyselyn mukaan parantunut, yliopisto kertoo tiedotteessa.

Valtakunnallinen hyvinvointikysely tehdään yliopistotyöntekijöille joka toinen vuosi. Tiedotteen mukaan Oulun yliopistossa työntekijöiden kokemus omasta hyvinvoinnistaan on kehittynyt myönteiseen suuntaan neljän kyselyn ajan. Oulun yliopisto asettuu Suomen yliopistojen kaikkien hyvinvointitekijöiden kokonaisvertailussa toiseksi.

Asteikolla 1–10 Oulun yliopiston henkilöstön työkyvylleen antama keskiarvo on 8,15, kun yliopistojen keskiarvo on 7,98.

Oulun yliopiston kaikkien vastausten kokonaisindeksi asteikolla 1–5 on 3,89, kun kaikkien yliopistojen kokonaisindeksi on 3,81. Erityisesti professorit arvioivat oman hyvinvointinsa ja työkykynsä vahvaksi.

– Oulun yliopiston henkilöstö piti vahvimpina osa-alueina työtyytyväisyyttä, työhön käytettäviä voimavaroja, omaa osaamistaan ja lähiesimiestyötä. Eniten työntekijöiden jaksamista heikentävät työn henkinen kuormittavuus, työmäärä ja muutokset, tiedotteessa sanotaan.

Tänä syksynä toteutettuun kyselyyn osallistui valtakunnallisesti lähes 20 000 yliopistojen työntekijää. Oulun yliopistosta siihen vastasi 2 216 työntekijää, mikä on 67,7 prosenttia henkilöstöstä. Kysely on toteutettu yliopistojen, Eezy Flow Oy:n ja työeläkevakuutusyhtiö Varman yhteistyönä.