Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun vas­taan­ot­to­kes­kuk­sen tu­ki­yh­dis­tys val­mis­tau­tuu Uk­rai­nan sodan pa­ko­lais­ten saa­pu­mi­seen – vuo­den­ai­kaan so­pi­vien vaat­tei­den sekä kenkien ke­rää­mis­tä suun­ni­tel­laan

Katso muistilista asioista, mitä ottaa huomioon, kun lahjoitat jotain keräykseen.

Ukrainan sota ja inhimillinen kärsimys herättävät huolta ja konkreettisen auttamisen halua. Yli miljoona ukrainalaista on paennut maastaan sotaa ja turvapaikan hakijoita on saapunut myös Suomeen.

Oulun vastaanottokeskuksen tukiyhdistys kertoo tiedotteessaan, että tällä hetkellä suunnitellaan vuodenaikaan sopivien sisä- ja ulkovaatteiden sekä kenkien keräämistä. Materiaaliavun täsmäkeräyksiä organisoidaan suoraan vastaanottokeskuksen asukkaiden tarpeisiin.

– Kaikki Oulun vastaanottokeskukselle tarjottavat lahjoitukset tulisi ilmoittaa OVOK-tukiyhdistys ry:n materiaaliavun sähköpostiin materiaaliapu(at)tukiyhdistys.fi, tukiyhdistys muistuttaa tiedotteessaan.

Yhdistys pyrkii toiminnallaan myös helpottamaan keskuksen toimintaa, koska lahjoitusten käsittely kuormittaa keskusta, eikä vastaanottokeskuksella ole varastotiloja lahjoitusten säilyttämiseksi.

Tukiyhdistyksen materiaaliapuun saaduilla lahjoituksilla autetaan Oulun vastaanottokeskuksen lisäksi myös muita Pohjois-Suomen vastaanottokeskuksia, hätämajoituksia sekä yksityismajoituksessa asuvia henkilöitä.

Vastaanottokeskuksen tukiyhdistys neuvoo materiaaliavun antajia viiden kohdan muistilistalla.

Muistilista

OVOK-tukiyhdistyksen muistilista apua antaville:

1) Lahjoita vain siistejä, ehjiä ja ehdottomasti puhtaita vaatteita ja tarvikkeita. Mahdollisuuksia pesemiseen ja korjaamiseen ei aina ole.

2) Hädänalaisille ihmisille lahjoittaessa laatu korvaa määrän. Esimerkiksi säätä kestävät ulkoiluvaatteet ja yksi, vuodenaikaan sopiva vaihtovaatekerta auttavat tehokkaammin kuin iso kassillinen sekalaista vaatetta.

3) Ota selvää siitä, mitä kerätään. Ethän lahjoita mitään ilmoitetun keräyslistan ulkopuolelta. Muista kysyä, jos sinulla on kysyttävää.

4) Valmistaudu säilyttämään lahjoituksia omassa kodissasi, jos keräystila on täysi.

5) Harkitse myös jos voit tarjota käytettäväksi aikaasi. Lahjoitusten käsittelyssä ja monissa muissa vapaaehtoistoimissa käsiparit ovat usein tarpeen.