Krematorio: Oulun vai­na­jat kul­je­te­taan tuh­kat­ta­vak­si viiteen eri kau­pun­kiin koko kesän ajan

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Luitko jo tämän: Ju­na­lip­pu voi maksaa mo­nin­ker­tai­sen hinnan, jos matkan varaa viime tin­gas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun tulee tehdä osansa luon­to­ka­don py­säyt­tä­mi­ses­sä – Kai­jon­har­jun uuden asuin­alueen suun­ni­tel­mat luon­non­ti­lai­seen metsään huo­let­ta­vat

Kaijonharjuun suunnitellaan uutta asuinaluetta Nyyrikinpuistoon, Kaitoväylän ja Kuivasjärven välissä olevalle metsäalueelle.

Olen tästä suunnitelmasta hyvin huolestunut. Suunnittelualue on lähes kokonaan luonnontilaista metsää. Se on ollut suojassa metsänkäsittelyltä jo 60 ja paikoin jopa yli 80 vuotta, mikä on Suomessa ja varsinkin kaupunkialueella enää varsin harvinaista.

Kyseessä olevassa metsässä on runsaasti lahopuuta ja siellä elää erittäin paljon lintuja ja erilaisia eliöitä. On ilo seurata eläinten puuhia kaikkina vuodenaikoina.

Olen itse asunut Kaijonharjussa yli 15 vuotta, ja minulle tuo metsä on lähin luonnonalue, jonne on aina voinut mennä rauhoittumaan ja josta on voinut saada lohtua ja turvaa. Enkä ole ainoa, sillä ihmisiä liikkuu aidan vieressä olevalla polulla paljon, ehkä koska siellä on jo ihan eri tunnelma kuin kulkea kävelytietä pitkin, vaikka metsäpolku ei edes ole kaukana tiestä ja liikenteestä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.