Palkanmaksu: OYSin lää­kä­reil­le liikaa mak­set­tu­ja palk­ko­ja ei peritä ta­kai­sin

Energiansäästö: Oulu säästää mer­kit­tä­väs­ti sam­mut­ta­mal­la kou­lu­jen il­man­vaih­don yöllä

Pohde: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun to­rin­ran­nan jät­ti­hank­keet val­mis­tu­ne­vat lä­hi­vuo­si­na vii­veis­tä huo­li­mat­ta – Kaup­pa­hal­lin re­mont­ti ai­ka­tau­lus­saan ja avautuu elo­kuus­sa

Oulun kauppatorin alue on muutaman vuoden päästä täysin erinäköinen, kun kaikki neljä suurta rakennushanketta ovat valmiita.

Oulun kauppatori tulee näyttämään tulevana kesänä melko ankealta. Kauppahalli on aitojen sisällä työmaa-alueena, ja vieressä on toinen aidattu työmaa-alue, torihotelli, jossa nyt on hiljaista kuin huopatossutehtaalla ties kuinka pitkään.

Kiikelissä pitäisi periaatteessa olla Oulun kaupungin ruoppaus- ynnä muut työt meneillään merikylpylä Allas Sea Poolin rakentamista varten. Hiljaista on vielä sielläkin, sillä muun muassa koronakriisi siirsi hanketta noin vuodella tuonnemmaksi.

Kaikkein eniten torialueen näkymiin tulee vaikuttamaan Vänmannin saareen suunniteltu Terwa-Toweriksi nimetty tornihotelli, jonka työmaan mahdollinen aloittaminen vienee vielä aikaa. Toisaalta kesän torielämä lienee sujuvampaa ilman kahta tai kolme isoa työmaata riippuen jatkuvatko ja milloin torihotellin rakennustyöt. Seuraavina kesinä voi olla paljon meluisampaa ja rauhattomampaa.

Etualalla olevan kauppahallin vieressä on torihotellityömaa, joka on tällä hetkellä seisahduksissa. Kiikeliin rakennettavan Allas Sea Pool -kylpylän rakentaminen alkaa vasta ensi vuonna.
Etualalla olevan kauppahallin vieressä on torihotellityömaa, joka on tällä hetkellä seisahduksissa. Kiikeliin rakennettavan Allas Sea Pool -kylpylän rakentaminen alkaa vasta ensi vuonna.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Ulkoasuun liittyvien alkusaikkausten jälkeen kauppahallin remontti on todellakin valmistumassa ajallaan. Yllätyksiä ei enää tämän vuoden puolella ole tullut, vahvistaa urakoitsijan KTC-Groupin toimitusjohtaja Pasi Rytkönen.

Sitä vastoin mitä kauppahalliin lopulta tulee, ei ole vielä selvää.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.