Kolumni: Itämeri on Suomen elä­män­lan­ka, jonka häi­riöi­hin on nyt vii­sas­ta va­rau­tua

Hirvikolarit : Kimmo Hyyppä törmäsi sadan ki­lo­met­rin tun­ti­vauh­dil­la hir­veen, jota hän ei nähnyt missään vai­hees­sa

Oulun teek­ka­ri­yh­dis­tys jär­jes­tää syys­Wap­pu -ta­pah­tu­man lu­ku­vuo­den al­ka­jai­sik­si – "Tur­val­li­suus on huo­mioi­tu hyvin, mutta kaikkea so­siaa­lis­ta koh­taa­mis­ta ei ole pe­rut­tu"

Syksyistä vappua juhlitaan ulkotiloissa ja etänä.

Oulun teekkariyhdistys OTY julkaisi torstaina tiedotteen syksylle siirretystä vappujuhlinnasta.

Arkistokuvaa teekkareiden vappuhulinoista.
Arkistokuvaa teekkareiden vappuhulinoista.
Kuva: RISTO RASILA

Tiedotteen mukaan tapahtumia järjestetään sekä ulkoilmassa, että livestreamin kautta etänä. Kaikki sisätapahtumat ovat peruttu, ja hulinat on aikataulutetu päiväsaikaan niin, etteivät ne jatku yöhön asti. Syksyisen vapun juhlinta alkaa 30. elokuuta ja kestää viikon.

– Tapahtumat on suunniteltu siten, että osallistujat ovat joko hajallaan ympäri Oulua pienissä porukoissa tai sitten turvallisen etäisyyden päässä toisistaan merkityillä paikoilla, tiedotteessa kerrotaan.

– Lisäksi tapahtumat eivät ajoitu yöhön, jotta vältetään “illan päälle lipsuminen”.

OTY:n isäntä ja syysWappu -tapahtuman yhteyshenkilö Riikka Haataja kertoo, että tapahtumaa on suunniteltu pitkään tautitilannetta silmällä pitäen.

– Kaikki baaribileet ja muu sisätiloihin lössiytyminen on peruttu.

Vappu on perinteisesti teekkareille tärkeä juhla, ja viime keväänä se toteutettiin täysin etänä.

– Keväällä oltiin siinä uskossa, että vappu järjestettäisiin tavallisin menoin syksyllä. Nyt on kuitenkin käynyt selvästi että sellainen ei onnistu turvallisuussyistä, Haataja sanoo.

– Kyllähän näitä syksyn menoja opiskelijat odottavat kovasti, ja ihmisiä on tulossa paikalle. Monet eivät ole nähneet opiskelukavereita alkuvuoden jälkeen.

Haatajan mukaan OTY on saanut positiivista palautetta syysWappu -tapahtuman ohjelmasta.

– Ihmiset ovat olleet tyytyväisiä siihen, että turvallisuus on huomioitu hyvin, mutta kaikkea sosiaalista kohtaamista ei ole peruttu, Haataja summaa.