Kolumni: Itämeri on Suomen elä­män­lan­ka, jonka häi­riöi­hin on nyt vii­sas­ta va­rau­tua

Hirvikolarit : Kimmo Hyyppä törmäsi sadan ki­lo­met­rin tun­ti­vauh­dil­la hir­veen, jota hän ei nähnyt missään vai­hees­sa

Oulun ta­sa-ar­vo­toi­mi­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja moittii Valkean ke­sä­ka­dun sul­ke­mis­ai­kei­ta – "mo­kan­neet pa­hem­man kerran"

Oulun kaupungin tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Markku Eilola-Jokivirta (vas.) moittii aikeita sulkea kauppakeskus Valkean kesäkatu miehiltä tulevan lauantaina tapahtuman ajaksi.

Oulun tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Markku Eilola-Jokivirta moittii aikeita sulkea kauppakeskus Valkean kesäkatu miehiltä tulevana lauantaina.
Oulun tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Markku Eilola-Jokivirta moittii aikeita sulkea kauppakeskus Valkean kesäkatu miehiltä tulevana lauantaina.
Kuva: Joel Karppanen

Oulun kaupungin tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Markku Eilola-Jokivirta (vas.) moittii aikeita sulkea kauppakeskus Valkean kesäkatu miehiltä tulevana lauantaina naisille suunnatun tapahtuman ajaksi. 

Eilola-Jokivirran arvostelu kohdistuu sekä Valkean että yhdyskuntalautakunnan toimintaan.

– Lauantai-iltana on paljon kulkijoita kaupungilla, myös miehiä. Tehtyä päätöstä ei voi perustella edes tilaisuuden maksullisuudella, koska maksua ei peritä. Ymmärtäisin kauppakeskuksen sulkemisen, mutta en julkisen katutilan sulkemista, Eilola-Jokivirta sanoo kannanotossaan.

Hänen mukaansa Valkea ja päätöksen siunannut yhdyskuntalautakunta ovat "mokanneet tässä pahemman kerran".

– Valkean tiloissa vietetään naisille suunnattua tilaisuutta, mutta entä miehet tai muunsukupuoliset jotka ovat kiinnostuneita muodista, haluavat kuulla Tomi Metsäketoa tai Mikko Leppilampea? Eilola-Jokivirta kysyy.

Hänen mielestään koko keskustelulta olisi vältytty yksinkertaisesti sillä, että kaikilla olisi ollut pääsy kadulle myös tapahtuman aikana.

– Kaupat olisivat voineet omilla sisäänkäynneillään informoida naisten illasta.

Tasa-arvotoimikunta toimii Oulussa tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvien asioiden valmistelevana toimielimenä.

Lisäksi se seuraa ja arvioi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmiin kirjattujen tavoitteiden ja toimenpiteiden toteutumista.

Myöhemmin keskiviikkona Valkea tiedotti, että kesäkatua ei suljeta miehiltä lauantaina.

Juttua täydennetty 16.3. kello 6.26 tiedolla, että kesäkatua ei suljetakaan miehiltä lauantaina.