Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Oulun Tak­si­pal­ve­lut Oy:n kon­kurs­sin vuoksi kes­key­ty­nyt lin­ja-au­to­lii­ken­ne rei­til­lä Ka­jaa­ni–­Vaa­la–U­ta­jär­vi–Ou­lu käyn­nis­tyy uu­del­leen

Reitin liikenne käynnistyy uudelleen talviaikataulukauden alkaessa 10.8.2022. Uudeksi liikennöitsijäksi on valittu Saaga Travel Oy.

21.6 OTP Travel jatkot
Kuva: Sami Aspelund

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kertoo tiedotteessaan kilpailuttaneensa reitin Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu linja-autoliikenteen 4.6.2023 asti.

Uudeksi liikennöitsijäksi on tarjouskilpailussa valittu Saaga Travel Oy.

Vuoroja liikennöidään maanantaista perjantaihin, ja aikataulut ovat samat kuin ennenkin. Aamulla liikennöidään vuoroja Vaalasta Ouluun, Kajaanista Ouluun sekä Oulusta Vaalaan.

Kajaanista Ouluun saapuvalla vuorolla on lisäksi vaihdollinen yhteys Sotkamosta siten, että autoa vaihdetaan Kuluntalahden rampilla. Iltapäivällä taas liikennöidään vuoroja Oulusta Utajärvelle, Utajärveltä Ouluun sekä Oulusta Kajaaniin.

Waltti-matkakortti jää pois

Edellä mainituilla vuoroilla voi matkustaa vain Matkahuollon matkakortille ladattavilla lipputuotteilla, eikä Waltti-matkakortti enää kelpaa.

Talviaikataulukauden alkaessa reitin Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu linjatunnukset 49 ja 49P poistuvat käytöstä. Tunnuksen sijasta linja-auton linjanäytössä ilmoitetaan vuoron määränpää.

30 päivän kausilipun voi ostaa yhteysväleille Utajärvi–Muhos, Utajärvi-Oulu, Vaala–Muhos tai Vaala–Oulu. Lisäksi liikenteessä kelpaavat nykyiset Paltamon ja Kajaanin väliset kausiliput.

Epäsäännöllisemmin matkustaville tarjolle tulee sarjalippu, joka korvaa nykyisen arvolipun. Koulumatkatukea saavat opiskelijat puolestaan matkustavat Matkahuollon koulumatkatukilipuilla.

Kausi- ja sarjalippujen myyntiä ei ole vielä aloitettu, ja myynnin käynnistymisestä tiedotetaan erikseen. Sen sijaan Kelan koulumatkatukilipun voi hankkia jo nyt Matkahuollon Oulun toimipisteestä.