Oulun kaupunki: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä antaa en­sim­mäi­sen bud­jet­ti­esi­tyk­sen­sä

Rakentaminen: Uusista asun­nois­ta tulee pulaa ensi vuonna ja se nostaa asu­mi­sen hintaa

Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun seudun ham­pu­ri­lais­ten laatua kar­toi­tet­tiin – vain joka toinen läpäisi seulan

Hampurilaisista testattiin erikseen sämpylä, pihvi-juusto-osuus sekä kasvikset. Huonot ja välttävät näytetulokset tulivat pihvi-juusto-osuuksista.

Oulun seudun pikaruokaravintoloiden laatukartoituksessa havaittiin, että lähes joka toisen hampurilaisen laatu oli mikrobilöydösten perusteella huono tai välttävä.
Oulun seudun pikaruokaravintoloiden laatukartoituksessa havaittiin, että lähes joka toisen hampurilaisen laatu oli mikrobilöydösten perusteella huono tai välttävä.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun seudun pikaruokaravintoloiden laatukartoituksessa havaittiin, että hieman yli puolet hampurilaisista (55 %) olivat mikrobiologiselta laadultaan hyviä. Kartoituksen toteutti Oulun seudun ympäristötoimi. Näytteitä kerättiin yhteensä 35 pikaruokaravintolasta.

Näytteistä tutkittiin paitsi ruokamyrkytystä aiheuttavia mikrobeja, myös hygieenistä laatua kuvaavia mikrobeja. Ruokamyrkytystä aiheuttavia mikrobeja ei näytteistä havaittu. Kuitenkin miltei joka toisessa hampurilaisessa (45 %) hygieeninen laatu oli mikrobilöydösten perusteella joko huono tai välttävä.

– Hampurilaisnäytteistä tutkittiin erikseen sämpylä, pihvi ja mahdollinen juusto sekä kasvisosuus. Huonot ja välttävät näytetulokset tulivat pihvi-juusto-osuuksista, selventää elintarviketarkastaja Ulla Pahtamaa.

Marjatta Moilanen ei juurikaan kiinnitä huomiota pikaruoan laatuun. Hänen mielestään kuulostaa yllättävältä, että niin suuri osa pikaruokaravintoloiden hampurilaisista on todettu huonolaatuisiksi laatukartoituksessa.
Marjatta Moilanen ei juurikaan kiinnitä huomiota pikaruoan laatuun.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.