
Oulun seudun pikaruokaravintoloiden laatukartoituksessa havaittiin, että hieman yli puolet hampurilaisista (55 %) olivat mikrobiologiselta laadultaan hyviä. Kartoituksen toteutti Oulun seudun ympäristötoimi. Näytteitä kerättiin yhteensä 35 pikaruokaravintolasta.
Näytteistä tutkittiin paitsi ruokamyrkytystä aiheuttavia mikrobeja, myös hygieenistä laatua kuvaavia mikrobeja. Ruokamyrkytystä aiheuttavia mikrobeja ei näytteistä havaittu. Kuitenkin miltei joka toisessa hampurilaisessa (45 %) hygieeninen laatu oli mikrobilöydösten perusteella joko huono tai välttävä.
– Hampurilaisnäytteistä tutkittiin erikseen sämpylä, pihvi ja mahdollinen juusto sekä kasvisosuus. Huonot ja välttävät näytetulokset tulivat pihvi-juusto-osuuksista, selventää elintarviketarkastaja Ulla Pahtamaa.
