Pääkirjoitus: Me­taa­nia ei saa päästää il­ma­ke­hään – iki­rou­dan su­la­mi­nen on koh­ta­lo­kas­ta

Sanna Marin: Pää­mi­nis­te­ri vas­tai­li toi­mit­ta­jien ky­sy­myk­siin juh­li­mi­ses­taan

Oulun po­lii­si­lai­tos ilah­tui: Pyö­räi­li­jöil­lä valot hyvin käy­tös­sä – "Pääa­sia on se, että teet itsesi nä­ky­väk­si"

Poliisi valvoi pyöräilijöitä. Kuvituskuva.
Poliisi valvoi pyöräilijöitä. Kuvituskuva.
Kuva: Heikki Uusitalo

Oulun poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että se on valvonut tehostetusti polkupyörien valojen käyttöä pimeällä ja hämärän aikana. Kesäkuun alussa muuttunut tieliikennelaki edellyttää valon käyttämistä polkupyörissä sekä edessä että takana.

Poliisi pysäytti tehovalvonnassaan ainoastaan polkupyöräilijät, joilta puuttui pimeän aikaan valaisin edestä, takaa tai sekä edestä että takaa. Poliisi puuttui valopuutteisiin liikennevirhemaksulla tai huomautuksella 140 kertaa. Lisäksi poliisi jakoi Oulun kaupungin alueella kaupungin lahjoittamia valaisimia samassa yhteydessä.

Suurin osa huomautuksista tuli takavalon puuttumisesta ja nuorille henkilöille.

Oulun poliisilaitos sanoo havainneensa, että valojen käyttö on hyvällä tasolla poliisilaitoksen alueella.

Poliisi sanoo toivovansa, että valot suunnattaisiin niin, etteivät muut ajoneuvojen kuljettajat häikäistyisi niistä. Lisäksi liikenteen luettavuuden kannalta poiisi toivoo etu- ja takavalon olevan kiinteää valoa antavassa asennossa.

– Mutta pääasia on se, että teet itsesi näkyväksi polkupyörällä pimeän aikaan ajaessasi molemmilla valaisimilla, eteen valkoista ja taakse punaista, poliisi toteaa.