Kolumni: Kukaan ei saisi joutua kiu­sa­tuk­si, mutta yhä liian moni joutuu

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Oulun po­lii­sia tuli lii­ken­tees­sä vastaan vaa­ral­li­nen yh­dis­tel­mä: Lähes jar­rut­to­mas­sa kuor­ma-au­tos­sa oli yli 10 000 kiloa yli­kuor­maa

Oulun poliisin liikenneryhmä paljasti raskaan liikenteen valvonnassa vaarallisen suuren ylikuorman. Liikenneryhmä pysäytti vaarallisella tolalla olleen kuljetuksen maanantai-iltana. .

Poliisin mukaan kuorma-auton kyydissä oli yli 10 000 kilon ylikuorma, jolloin auton sallittu massa ylittyi noin 40 prosentilla. Vaihtokorissa olleen kuorman liikkumista ei myöskään oltu estetty riittävästi mihinkään suuntaan.

Ylikuorman lisäksi autosta paljastui vakava vika: kuorma-auton jarrujärjestelmässä oli vika, joka teki autosta lähes jarruttoman. Poliisin mukaan auto oli liikkunut vilkkaasti liikennöidyssä kaupunkitaajamassa.

Poliisi poisti kuorma-autosta rekisterikilvet ja määräsi autoa ajaneen kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon.

Oulun poliisilaitos muistuttaa tiedotteessaan, että suurin vastuu ammattiliikenteen turvallisesta liikkumisesta ja säännösten noudattamisesta on yrityksillä. Poliisin mukaan eritoten kaluston kuntoon ja jarrujen toimivuuteen tulisi kiinnittää huomiota. Raskaan kaluston jarrut joutuvat suurten massojen vuoksi jo lähtökohtaisesti kovaan rasitukseen.

– Siksi on erityisen tärkeää huoltaa jarrut säännönmukaisesti ja myös työnantajan tulee huomioida ajoneuvon kunto ennen kuin se luovutetaan työntekijän kuljetettavaksi, tiedotteessa todetaan.