Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Oulun poliisi tut­ki­nut puo­li­tois­ta vuotta poik­keuk­sel­lis­ta ri­kos­vyyh­tiä: Nuo­reh­ko­jen ou­lu­lais­mies­ten epäil­lään käyt­tä­neen Oma­Pos­ti-pal­ve­lua ja ou­lu­lai­sen tak­si­fir­man so­vel­lus­ta kym­me­niin pe­tok­siin

Tutkinnanjohtaja Heikki Kemppainen kertoo, että kyse on ollut vaativasta tutkinnasta, jossa on käytetty paljon muun muassa omaisuuteen kohdistuvia pakkokeinoja sekä televalvontaa. Vyyhti siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Oulun poliisi kertoi maanantaina olevansa loppusuoralla jo puolentoista vuoden ajan tutkimassaan poikkeuksellisessa rikoskokonaisuudessa, jossa törkeän tietomurron tutkinnassa paljastui mittava petosvyyhti.

Jutussa on esitutkinnan aikana ollut tutkintavankeudessa kaksi oululaismiestä. Heidän lisäkseen vyyhdessä on myös muutamia muita henkilöitä rikoksesta epäiltyinä.

Kyse on kaksihaaraisesta kokonaisuudesta, jossa on poliisin mukaan rikollisesti hyödynnetty Postin tarjoamaa OmaPosti-palvelua sekä oululaisen taksiyrityksen mobiilisovellusta.

Tutkintaa on tehty jo lokakuusta 2019 alkaen.

Poliisin mukaan esitutkinnassa on selvinnyt, että 26.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.