Lippu-uudistus: Bus­si­li­pun hinta Oulun kes­kus­tas­sa voi jopa kak­sin­ker­tais­tua

Kalevan kysely: Ar­ve­lut­ta­vat­ko Oulun Ki­vi­sy­dä­men py­sä­köin­ti­jär­jes­tel­män muu­tok­set?

Matkailu: Täl­lais­ta on Lapin mat­kai­luy­ri­tyk­sis­sä, joista työn­te­ki­jät puhuvat lähes pel­käs­tään hyvää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun poliisi tiu­ken­taa säh­kö­pot­ku­lau­tai­lun val­von­taa ja jär­jes­tää jat­kos­sa rat­sioi­ta

Oulun poliisilaitokselta kerrotaan, että polkupyöräpoliisit näkyvät loppukesän aikana yhä useammin Oulun keskustan katukuvassa.

Sähköpotkulautojen määrä on moninkertaistunut Oulussa tänä kesänä.
Sähköpotkulautojen määrä on moninkertaistunut Oulussa tänä kesänä.
Kuva: Teija Soini

Oulun poliisilaitos aikoo loppukesän aikana valvoa nykyistä tarkemmin sähköpotkulautailua kaupungin keskustassa. Sähköpotkulautojen kanssa tapahtuu edelleen suhteellisen paljon onnettomuuksia, minkä vuoksi valvontaa pidetään tärkeänä.

– Jatkossa on tarkoitus enenevissä määrin siirtyä huomautusmenettelystä sakkomenettelyyn ja järjestää sähköpotkulautailuun keskittyviä ratsioita, kertoo ylikonstaapeli Antti Tikkanen Oulun poliisilaitoksen tiedotteessa.

Oulussa keskustassa partioivat polkupyöräpoliisit ovat valvoneet sähköpotkulautailua alkukesän ajan. Sähköpotkulaudalla liikkuvia on opastettu neuvoin ja huomautuksin, ja partiot ovat kirjoittaneet myös muutamia liikennevirhemaksuja.

Syynä liikennevirhemaksujen kirjoittamiseen on useimmiten ollut se, että yhdellä sähköpotkulaudalla on ollut useampi matkustaja. Sähköpotkulaudalla saa matkustaa vain yksi ihminen kerrallaan.

Polkupyöräpoliisien kausi puolivälissä

Polkupyöräpoliisit aloittivat partiointikautensa Oulun keskustassa vappupäivänä, ja takana on nyt 11 pyöräillen toteutettua vuoroa. Polkupyöräpartiot ovat valvoneet muun muassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä liikennettä. Partiot ovat hoitaneet 45 hälytystehtävää.

Tähän mennessä polkupyöräpoliisit ovat puuttuneet muun muassa häiriökäyttäytymisiin, hoitaneet useita näpistystehtäviä, löytäneet kadonneeksi ilmoitetun henkilön, ottaneet kiinni rattijuopumuksesta epäillyn sekä takavarikoineet anastetuiksi epäilemiään polkupyöriä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.