Oulun nor­maa­li­kou­lun luokka ka­ran­tee­niin ko­ro­na-al­tis­tuk­sen vuoksi – yhdellä op­pi­laal­la tar­tun­ta

Yhdellä Oulun normaalikoulun oppilaalla todettiin perjantaina koronavirustartunta, kerrotaan Oulun kaupungin tiedotteessa. Oppilas käy koulua normaalikoulun Koskelan yksikössä.

Oulun kaupungin tartuntatautilääkäri on asettanut oppilaan eristykseen. Luokan muut oppilaat sekä opettaja ovat karanteenissa kahden viikon ajan.

Jokaiselle altistuneelle tai hänen huoltajalleen on soitettu henkilökohtaisesti. Altistuneiden pitää mennä koronatestiin, jos heillä ilmenee koronaan viittaavia oireita.

Karanteenissa olevan oireettoman henkilön perheenjäsenet voivat elää normaalisti. Jos karanteenissa olevalla ilmenee koronaan liittyviä oireita, myös perheenjäsenten on hyvä jäädä karanteeniin odottamaan testituloksen valmistumista.

Koulunkäynti Oulun normaalikoulussa voi jatkua normaalisti muiden kuin karanteeniin määrättyjen osalta.

Kyseessä on ensimmäinen kouluikäisellä lapsella todettu koronatartunta Oulussa tänä syksynä.

Oulun kaupungin tartuntatautilääkäri Jarkko Huusko muistuttaa, että Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen (THL) antaman ohjeistuksen mukaan kouluikäiset lapset käyvät koronatestissä, jos heillä on lieviäkään koronaan viittaavia oireita.

Normaalikoulun tapauksessa perhe on toiminut täysin THL:n ohjeiden mukaisesti.

Huusko muistuttaa myös, että ihmisen terveydentilaa koskevat asiat kuuluvat yksityisyyden suojan piiriin.

– Koronaan sairastuneen henkilön tiedot ovat salassa pidettäviä eikä niitä anneta julkisuuteen. Tämä toivotaan muistettavan myös esimerkiksi sosiaalisen median keskusteluissa, hän toteaa.