Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun nor­maa­li­kou­lul­le tuli Jo­de­lis­sa uhkaus – poliisi ta­voit­ti ala­ikäi­sen te­ki­jän, konk­reet­tis­ta vaaraa ei ollut

Poliisit olivat paikalla turvaamassa tilannetta Koskelan alakoulussa torstaina.
Poliisit olivat paikalla turvaamassa tilannetta Koskelan alakoulussa torstaina.
Kuva: Pekka Peura

Oulun normaalikoulu sai uhkauksen keskiviikkoiltana Jodel-sovelluksessa, minkä vuoksi normaalikoulun toimipaikoissa oli poliisi turvaamassa koulunkäyntiä torstaina.

Poliisi kertoi noin kello 12 torstaina, että uhkauksen alaikäinen tekijä on tavoitettu. Poliisin mukaan konkreettista vaaraa kouluille ei esiintynyt. Asiaa tutkitaan perättömänä vaaranilmoituksena.

Ylikomisario Jyrki Kivirinta muistuttaa, että poliisi ottaa koulu-uhkaukset aina tosissaan ja saa tekijän henkilöllisyyden pääsääntöisesti selvitettyä.

– Uhkauksesta tulee seuraamuksia, vaikka tekijä olisi alaikäinen. Uhkaus ei tuo tekijälleen sankarin viittaa, vaan seuraukset ovat päinvastaiset uhkauksen tekijälle ja uhkauksen kohteena olevalle kouluyhteisölle, Kivirinta sanoo tiedotteessa.

Johtava rehtori Kari Kumpulainen kertoi kello yhdeksän aikaan, että asiasta lähetettiin Wilma-viesti oppilaille, opiskelijoille ja huoltajille. Poliisipartiot saapuivat aamulla turvaamaan tilannetta kolmeen kiinteistöön.

– Poliisi on paikalla normaalikoulun yläkoulussa ja lukiossa Linnanmaalla, toisessa alakoulussa Linnanmaalla sekä Koskelan alakoulussa.

Kumpulaisen mukaan kouluissa pidetään normaali päivä.

– Tilankäytönsuhteen on joitakin rajoituksia.

Poliisipartio saapui Koskelan alakouluun torstaina. Kaksi muuta poliisipartiota lähettiin Linnanmaalle yläkouluun ja lukioon sekä Linnanmaalle alakouluun.
Poliisipartio saapui Koskelan alakouluun torstaina. Kaksi muuta poliisipartiota lähettiin Linnanmaalle yläkouluun ja lukioon sekä Linnanmaalle alakouluun.
Kuva: Pekka Peura

Normaalikoulun antamien ohjeiden mukaan kouluun voi tulla, mutta kodit voivat myös tehdä omia ratkaisujaan.

Kumpulaisen tietojen mukaan vain yhden perheen lapsi ei tullut kouluun uhkauksen vuoksi.

Oulun seudulla on ollut viime aikoina useita uhkauksia, jotka ovat kohdistuneet kouluihin.

Oulun normaalikouluun nyt kohdistunut uhkaus on jo kolmas Oulun seudulla viikon sisällä. Viime viikolla uhattiin sekä Merikosken että Kempeleen lukiota. Kempeleen lukiota uhannut jäi myöhemmin kiinni teostaan.

Juttua päivitetty kello 11.57: poliisi tavoitti tekijän.